logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Vento 1.6 96r. dławi się na benzynie po przełączeniu z gazu

ati 31 Sie 2004 18:35 1894 9
REKLAMA
  • #1 825012
    ati
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Mam problem z Vento silnik 1.6 96r. założona instalacja gazowa G3 firmy NECAM. Po odpaleniu na gazie niema większych problemów z jazdą chociaż zimny silnik troszke nierówno pracuje i po wciśnięcu gazu wchodzi na obroty ale z lekkim opużnieniem,ale problemy zaczynają się dopiero po przełączeniu na benzyne na wolnych obrotach pracuje normalnie po wciśnięciu pedału gazu silnik dławi się , gaśnie ,nie wchodzi na obroty po odpuszczeniu znowu zaczyna działać. Przy bardzo delikatnym dodawaniu gazu wchodzi na obroty normalnie. W samochodzie wymieniłem wszystkie filtry. Prosze o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam Krzychu.
  • REKLAMA
  • #3 825539
    Jazdaaaa
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    a to jest na sondzie lambda?jak tak to zle dobiera mieszanke
  • REKLAMA
  • #4 826020
    ati
    Poziom 16  
    Dzięki za odpowiedz, niewiem czy to ma jakieś znaczenie ale na wyświetlaczu zapala sie IN00 , wcześniej było IN02 ale pokasowałem inpekcje ręcznie i zostało in00.
    Autka nie podłanczałem pod kompa, jak odłączyłem kabel od sondy zadnej różnicy nie było.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 828035
    ati
    Poziom 16  
    Sigi czy można te pompe paliwa sprawdzić jakoś w domowych warynkach, czy raczej jest potrzebna jakaś aparatura?
  • REKLAMA
  • #7 828095
    ati
    Poziom 16  
    A cisnie nie w jakich granicach powinno być??
  • #9 829156
    markusek
    Poziom 15  
    Ocena: 30
    jesli masz instalacje gazowa to sprawdzilbym czy nie zaciera sie pompa paliwa. Jezeli zezdzisz z 1/4 baku benzyny to jest to dosc prawdopodobne
  • #10 829966
    ati
    Poziom 16  
    OK dzięki Panowie sprawdzw te pompe.

Podsumowanie tematu

✨ W Volkswagenie Vento 1.6 z 1996 roku z instalacją gazową G3 firmy NECAM występuje problem z pracą silnika po przełączeniu z gazu na benzynę. Na benzynie silnik dławi się przy dodawaniu gazu, gaśnie i nie wchodzi na obroty, natomiast na wolnych obrotach pracuje normalnie. Po odpuszczeniu pedału gazu silnik zaczyna działać poprawnie. Wymieniono wszystkie filtry, a na wyświetlaczu pojawia się kod IN00. Odłączenie sondy lambda nie wpływa na problem. Wskazano, że przyczyną może być zbyt niskie ciśnienie paliwa, sugerując sprawdzenie pompy paliwa za pomocą ciśnieniomierza w przewodzie paliwowym podczas rozruchu. Zalecane ciśnienie to co najmniej 1 atm. Dodatkowo zwrócono uwagę, że pompa paliwa może zacierać się, szczególnie gdy poziom benzyny w baku spada poniżej 1/4 pojemności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA