logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Matiz LPG gaśnie przy hamowaniu i sprzęgle, problem z ciśnieniem w zaworach?

karolka_22 27 Cze 2010 23:21 1593 2
REKLAMA
  • #1 8238469
    karolka_22
    Poziom 2  
    Od dwoch lat mam matiza w gazie. Ogolnie rzecz biorac nie narzekam na jazde w benzynie. Jednak gdy silnik jest zimny a mam wlaczony gaz wystepuje nie maly problem. Przy jednoczesnym wcisnieciu pedala hamulca i sprzegla samochod mi gasnie. Co gorsza sytuacja sie powtarza nawet przy rozgrzanym silniku przy predkosci wiekszej niz 40 km/h. Przy mniejszej predkosci wszystko jest w porzadku. Najciekawsze w tym wszystkim jest to, ze gdy silnik mi zgasnie, a ja puszcze sprzeglo i hamulec a wcisne pedal gazu to samochod szarpnie i jedzie dalej jakby nigdy nic.
    Bylam z tym problemem w serwisie daewoo, stwierdzili, ze to cisnienie w zaworach i ze chodzi na dwoch cylindrach. Zrobili jakis remont, ale bez rezultatow. Pojechalam do gazownika, ktory zakladal te instalacje gazowa, ale tez rozlozyl rece. Podejrzewal, ze gdzies jest zbyt duzy doplyw powietrza, a zbyt maly doplyw gazu, ale nie mogl znalezc miejsca usterki. Podejrzewal tez, ze membrana jest gdzies peknieta. Wykluczam awarie silniczka gazowego bo gazownik stwierdzil, ze zakladal tylko atrape.
    BARDZO PROSZE O PILNA ODP na adres karolina_22w(_at_)vp.pl
    Nie chce zmieniac samochodu bo zalezy mi na malym silniku ze wzgledu na oplaty oc. Z gory dziekuje za wszelka pomoc!!![/b]
  • REKLAMA
  • #2 8238491
    cichy lis
    Poziom 28  
    Ocena: 94
    Regeneracja parownika- jak gazownik podejrzewał uszk. membrany to powinien sam zaproponować naprawę parownika

Co do pilnej odp na forum jest zasada że należy się dzielić informacjami:-)
  • #3 8238507
    karolka_22
    Poziom 2  
    wielkie dzieki za BARDZO SZYBKA odp. :-)
    zapytam tylko jeszcze czy to gasniecie silnika faktycznie jest spowodowane uszkodzeniem membrany czy moze poprostu facet tak palnal na odczepnego bo ogolnie rzecz biorac szukal tej usterki trzy dni i za wiele nie znalazl. Probowal ograniczyc doplyw powietrza, ale to nie pomagalo wiec postawil taka diagnoze.
REKLAMA