logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

pralka zerowatt tropic 42x nabiera wodę bez końca

robert# 29 Cze 2010 00:13 2226 2
REKLAMA
  • #1 8242208
    robert#
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Wymieniłem łożyska oraz uszczelniacz,po zmontowaniu wszystkiego pralka nabiera wodę bez końca.Programator nie był odpinany od instalacji, pozostałe przewody oraz rurki zmontowane zostały zgodnie z ich przeznaczeniem.Hydrostat przy bębnie przełącza.Po przekręceniu programatora w następną pozycję brak reakcji nadal nabiera wodę, w następnych nastawach programatora wypuszcza wodę.Elektrozawory wydają się być sprawne.Nie wiem gdzie szukać usterki.Nie wiem co to za czujnik pod programatorem,doprowadzona jest rurka i kilka przewodów elektrycznych.W momencie nabierania wody nie słychać pracy programatora.Po ustawieniu na wirowanie programator pracuje.Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #3 8244534
    robert#
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Ten typ pralki ma dwa czujniki,nie wiem czy oba to hydrostaty.Jeden przymocowany do bębna,drugi pod programatorem.Oba podpięte są rurkami do wspólnej, grubej rurki plastikowej.W rurce tej zebrały się zanieczyszczenia swobodnie pływające.Gdy dmuchałem w rurki od strony czujników powietrze swobodnie przepływało,słychać było bulgotanie bębnie pralki.Gdy pralka nabierała wody zanieczyszczenia podnosiły się zakłócając prace czujników.Po wyczyszczeniu pralka działa.Mylące było to,że przed naprawą nic się nie działo.
REKLAMA