Witam mam problem z moim Crosshair.
Podczas flashowania biosu wystąpił bład (protect bios) podczas kolejnego flashowania już pod recovery bios wystapiły błędy w zapisie biosu i płyta juz nie wstaje. Objaw jest taki Power on i po 5 sec wyłacza się całkowicie.
Config
Athlon x 2 4000+ windsor
Asus Crosshair 590 Sli
2x 9600GT Galaxy
3x DVD-RW
3x WD Caviar 250GB
Zasilacz CoolerMaster Realpower 450
Kiedys miałem ten sam problem na tej mobo z procesorem Phenom x 4 9550 pomogło wpięcie Athlona x 2 i mobo ruszyło
1 Przed flashem zrobiłem reset biosu do ustawień fabrycznych
2 Wyjęcie wtyczki 4 pin powoduje natychmiastowe wyłączenie zasilania
3 wyjęcie biosu powoduje nie wyłaczenie zasilania
4 Zero dzwieków z post na wyświetlaczu pisze cały czas cpu init
PS Czy jest to tylko problem z biosem czy może zwarcie na mobo ( komputer cały rozbebeszony, nie widze zadnych uszkodzonych podzespołów
Jestem w trakcie szukania programatora lub płyty gównej gdzie moge wpiąć mój bios do flashowania na gorąco
Prosze o pomoc
Przypomniało mi się że kiedys koledze składałem komputer i akurat fart jest taki ze jego mobo posiada wyjmowany bios z takim samym gniazdem co moje więc bedzie flashowanie na gorąco dam znać czy coś z tego wyszło (Foxconn N5UM2AB-8KRS2H) niezły fart
Podczas flashowania biosu wystąpił bład (protect bios) podczas kolejnego flashowania już pod recovery bios wystapiły błędy w zapisie biosu i płyta juz nie wstaje. Objaw jest taki Power on i po 5 sec wyłacza się całkowicie.
Config
Athlon x 2 4000+ windsor
Asus Crosshair 590 Sli
2x 9600GT Galaxy
3x DVD-RW
3x WD Caviar 250GB
Zasilacz CoolerMaster Realpower 450
Kiedys miałem ten sam problem na tej mobo z procesorem Phenom x 4 9550 pomogło wpięcie Athlona x 2 i mobo ruszyło
1 Przed flashem zrobiłem reset biosu do ustawień fabrycznych
2 Wyjęcie wtyczki 4 pin powoduje natychmiastowe wyłączenie zasilania
3 wyjęcie biosu powoduje nie wyłaczenie zasilania
4 Zero dzwieków z post na wyświetlaczu pisze cały czas cpu init
PS Czy jest to tylko problem z biosem czy może zwarcie na mobo ( komputer cały rozbebeszony, nie widze zadnych uszkodzonych podzespołów
Jestem w trakcie szukania programatora lub płyty gównej gdzie moge wpiąć mój bios do flashowania na gorąco
Prosze o pomoc
Przypomniało mi się że kiedys koledze składałem komputer i akurat fart jest taki ze jego mobo posiada wyjmowany bios z takim samym gniazdem co moje więc bedzie flashowanie na gorąco dam znać czy coś z tego wyszło (Foxconn N5UM2AB-8KRS2H) niezły fart