logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A3 8P / błąd 16502 / ale czujnik g62 dobry /

street200 11 Sie 2010 14:28 10354 2
REKLAMA
  • #1 8387781
    street200
    Poziom 2  
    Witam wszystkich po raz pierwszy.
    Mój problem polega na tym, że od pewnego czasu co jakiś czas przy odaleniu silnika odrazu załańczają mi sie oba wiatraki i wyskakuje kontrolka od esp ( wystepuje to zawsze razem ) niekiedy również w trakcie jazdy jak juz jest wskazanie 90 stopi potrafi raptownie spasc wskazówka do zera i to samo - wiatraki i esp.
    Po podlaczeniu pod vaga wyszedł blad 16502 - czyli czujnik g62 - niby mechanik wsadzil jakis inny swoj dobry ale dalej blad wysakuje.
    Gdzie moge szukac przyczyny ? kostki jak i czujnik są suche .... gdzie ten kabel idzie w droga strone? może tam poszuklam jakiegos niestyku ? co radzicie - chciałbym sprobowac pierw sam poszukac przyczyny .... niestety nie mam znajomego mechanika..prosze o podpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 8530386
    rzecznik
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    witam, mam identyczny problem w golfie IV, u mnie bład był 16500, czujnik wymieniony na nowy i ... to samo:cry:. Kontrolka ESP świeci, wiatraki chodzą, wskaźnik temperatury spada z 90 do 0. Jak u Ciebie to się skończyło?
  • #3 8563284
    rzecznik
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Jeżeli nadal to Ciebie interesuje to ja mam to już za sobą - mam nadzieje.
    Wymiana termostatu i wszystko wróciło do normy.
REKLAMA