Ja bym 20tkę odpuścił, na lepszych parametrach u mnie nie działa 10...
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamQuote:Ok 20 odpuszcze to skoro masz lepsze parametry to pojdzie mi wkoncu 10 czy nie? dodam ze do centrali mam 500m tylko.
Quote:Ponoć mam linię w ADSL2+ i mieszkam ok kilometra od centrali.
Z Livebox-a wyrwałem takie informacje to może mi powiecie jakie są szanse na wysoką prędkość?
Quote:Connection Status Connected
Us Rate (Kbps) 320
Ds Rate (Kbps) 2496
US Margin 28
DS Margin 28
Trained Modulation ADSL_G.dmt
LOS Errors 0
DS Line Attenuation 7
US Line Attenuation 4
Quote:mam pytanie jaka pójdzie mi prędkość neta na mojej linii osiedlowej.
Maciax wrote:Witam wszystkich. Mam pytanie takie jak poprzednicy:
Czy warto brać? Czy pojdzie 20-ka?
Downstream Upstream
SNR Margin: 18.6 9.2 db
Line Attenuation 17.0 10.1 db
Data Rate 12448 1000 kbps
z góry dziekuje
Marcin
D1vine wrote:Jak zmienią modulację na ADSL2+, i naprawią linię- bo coś jest źle na linii o czym świadczy zaniżony jeden z marginesu szumów, to 10Mb powinno pójść. Do centrali masz raczej blisko więc zgłaszaj uszkodzenie linii i podwyższaj na 10Mb.Modulation:G.DMT
Annex Mode:ANNEX_A
Downstream Upstream
SNR Margin: 32.5 16.0 db
Line Attenuation: 15.0 10.0 db
crishome wrote:Witam
Proszę o odpowiedz czy przy takich parametrach mogę liczyć na coś więcej niż 1Mb/s?
DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: MultiMode
DSL Path Mode: Fast
Downstream Rate: 1312 kbps
Upstream Rate: 320 kbps
Downstream Margin: 31 db
Upstream Margin: 25 db
Downstream Line Attenuation: 30 db
Upstream Line Attenuation: 8 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Upstream Transmit Power: 18 db
trolix wrote:0marcinb7 wrote:Według mnie to max 6Mb.
30db tlumienia wiec jezeli sie nie zepnie cale 10 to bedzie 9.
Quote:Wg. norm stabilna opcja 10 Mb/s powinna pracować stabilnie do 27 dB. W rzeczywistości jest różnie, może się zapiąć na 10 czasem na 9, ale równie dobrze na 11. Nie wiemy jednak czy linia jest stabilna, jeśli tak to dobrze, ale jeśli nie to automat zacznie dopasowywać i może to skutkować zrywaniem.30db tlumienia wiec jezeli sie nie zepnie cale 10 to bedzie 9.
ajanek9 wrote:trolix napisał:Quote:Wg. norm stabilna opcja 10 Mb/s powinna pracować stabilnie do 27 dB. W rzeczywistości jest różnie, może się zapiąć na 10 czasem na 9, ale równie dobrze na 11. Nie wiemy jednak czy linia jest stabilna, jeśli tak to dobrze, ale jeśli nie to automat zacznie dopasowywać i może to skutkować zrywaniem.30db tlumienia wiec jezeli sie nie zepnie cale 10 to bedzie 9.
Opcja 6 Mb/s powinna pracować bez najmniejszych problemów. Router zapnie się maksymalnie tj. 7,4 Mb/s i transfer będzie w granicach 6.
Wybór i ryzyko należy do crishome. Warto chyba spróbować z 10, zastrzec sobie jednak migrację na 6 w razie problemów.