Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamSobek007 napisał:Konsultant poinformował mnie "jeśli problem jest po mojej stronie zostanę obciążony kosztami naprawy"
Sobek007 napisał:Zgłosiłem problem do neoZdrady. Konsultant poinformował mnie "jeśli problem jest po mojej stronie zostanę obciążony kosztami naprawy". Czyżby ludzie za często techników wzywali? W końcu skądś się wzięło 90 mln zgłoszeń awarii.
Andrzej Ch. napisał:Powinno być 6.5 Mb/s bo jest G.DMT (może wcale nie było ADSL2+, a może DLM tak zmienił).Powinien - prawie okrągłe 10mbit/s.
Sobek007 napisał:Powinien, jakbyś wziął normalną prędkość, w takich przypadkach bierze się do 20 Mb/s licząc na blisko 20 (18-20). Jednak blisko do centrali nie oznacza braku uszkodzenia, więc DLM by sobie zszedł na blisko 10 Mb/s (no i by częściej rwało).Witam czy przy takich parametrach internet nie powinien chodzić szybciej?
Sobek007 napisał:Ile razy sprawdzałeś? Może po prostu skacze i to na pewno nie o 10 dB (z pewnością masz skoki SNR-u o 20-30 dB a może i więcej, bo twój SNR jest grubo ponad 50 dB). Taka zmiana wpięcia filtrów nie powinna tak zmieniać (a może po prostu wpinasz filtry w drugą stronę). Musisz zrobić dalsze testy.Margin dla pobierania się zmienia zależy w jaki sposób podepnę filtry. Czy przy telefonie i przy faxie po jednym czy jeden na oba urządzenia. Zmienia się od 22 do 32.
Sobek007 napisał:DLM tak obciął ze względu na bardzo dużą niestabilność.Wszystko już wiem tylko dlaczego się tak nisko synchronizuje że jest raptem 2.5mb?
Sobek007 napisał:Zgadza się, wzywają do byle bzdur, jak brak chęci czytania instrukcji i filtr wpięty w drugą stronę czy też nieumiejętność/brak chęci podpięcia Livebox-a, a nawet przeciążenia z winy wirusów. A jeśli dostaniesz karę to co? Przecież lepiej zapłacić 99 zł kary niż mieć taki internet, a przecież to może nie być twoja wina.Konsultant poinformował mnie "jeśli problem jest po mojej stronie zostanę obciążony kosztami naprawy". Czyżby ludzie za często techników wzywali?
Andrzej Ch. napisał:A mi pokazuje, że nie można zweryfikować w tej chwili dostępnej prędkości. Proszą o złożenie zamówienia na usługę, wtedy zweryfikują.
nie tłumaczyć