Witam, mam problem z rozdzieleniem kablówki na....
4x TV 1xRADIO 1xMODEM KABLOWY
Nie wiem gdzie zastosować odgałęźnik, wzmacniacz a gdzie rozgałęźnik.
Próba rozdzielenia sygnału rozdzielaczami powoduje znaczne pogorszenie jakości i na niektórych TV pionowe lub ukośne pasy.
Na wejściu mam SIGNAL 2-way splitter, który rozdziela na TV#1 i reszta 'reszta' idzie dalej do TELMOR RA-2F z którego jedna strona idzie do TRATEC TSA-306P1 (tuner TV w PC & modem ) a druga do ALDA 2way splitter do TV LCD i NAGRYWARKI DVD
1 TV => OBRAZ OK
2.TUNER w PC => Obraz złej jakości
3. LCD => pasy na niektórych kanałach
4. NAGRYWARKA => pasy na niektórych kanałach
Jak to połączyć żeby było OK?
Myślałem o wzmacniaczu TELMOR WSA-833 , ale czy to rozwiąże problem ?
Załączam, schemat jak chciałbym "czyt. muszę ze względu na układ pomieszczeń" to połaczyć, tylko jakie elementy wstawić jako 1 i 2 na schemacie ???
ew. z tunera radiowego mogę zrezygnować, lub podpiąć wszystko na wejściu linii do 1 rozgałeźnieka/odgałęźnika czy wzmacniacza 4xTV 1xDATA *1xRADIO
Proszę o pomoc w rozdzieleniu sygnału.
4x TV 1xRADIO 1xMODEM KABLOWY
Nie wiem gdzie zastosować odgałęźnik, wzmacniacz a gdzie rozgałęźnik.
Próba rozdzielenia sygnału rozdzielaczami powoduje znaczne pogorszenie jakości i na niektórych TV pionowe lub ukośne pasy.
Na wejściu mam SIGNAL 2-way splitter, który rozdziela na TV#1 i reszta 'reszta' idzie dalej do TELMOR RA-2F z którego jedna strona idzie do TRATEC TSA-306P1 (tuner TV w PC & modem ) a druga do ALDA 2way splitter do TV LCD i NAGRYWARKI DVD
1 TV => OBRAZ OK
2.TUNER w PC => Obraz złej jakości
3. LCD => pasy na niektórych kanałach
4. NAGRYWARKA => pasy na niektórych kanałach
Jak to połączyć żeby było OK?
Myślałem o wzmacniaczu TELMOR WSA-833 , ale czy to rozwiąże problem ?
Załączam, schemat jak chciałbym "czyt. muszę ze względu na układ pomieszczeń" to połaczyć, tylko jakie elementy wstawić jako 1 i 2 na schemacie ???
ew. z tunera radiowego mogę zrezygnować, lub podpiąć wszystko na wejściu linii do 1 rozgałeźnieka/odgałęźnika czy wzmacniacza 4xTV 1xDATA *1xRADIO
Proszę o pomoc w rozdzieleniu sygnału.