logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Palio 1.2 8v Gwizdanie po rozgrzaniu.Pompa wspomagania?

marcinwolosz 26 Sie 2010 21:27 2102 8
REKLAMA
  • #1 8442377
    marcinwolosz
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.Problem tego typu iż autko po rozgrzaniu się gwiżdże.Obstawiałem pompe wspomagania.Ale zobaczyłem że mam pęknięty alternator oczywiście wymiana nic nie dała.Po rozgrzaniu zaczyna gwizdać ,przy dodawaniu gazu (na luzie i na biegu).Czy można jakoś sprawdzić czy to pompa?Czy może coś innego?
  • REKLAMA
  • #2 8442507
    miler80
    Poziom 34  
    Ocena: 1389
    Dobre pytanie, co gwiżdże:-))))
  • REKLAMA
  • #3 8442685
    marcinwolosz
    Poziom 10  
    OJ DOBRE;)) To może od czego zacząć sprawdzanie "gwizdania":D?? Bo jak to nie pompa to słąbo wyrzucić 350 zł w błoto a okaże się że to coś innego heheheh.Może jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #4 8442712
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 8442776
    marcinwolosz
    Poziom 10  
    Jak bark to w gips i po temacie.Chodzi o to że odglos gwizdania pojawia się przy pompie wspomagania.A pytanie dotyczy jak sprawdzić czy jest ona dobra bez kupowania nowej?Lepiej sprecyzowane?
  • #6 8442824
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 8442889
    marcinwolosz
    Poziom 10  
    Jeżeli nie wiesz jak sprawdzić czy pompa wspomaganie jest dobra czy nie to po co piszesz w temacie a w dodatku jakieś głupie docinki???Nie pisze tu dla zabawy tylko oczekuję pomocy!!!
  • #8 8443258
    RobertLodz09
    Poziom 30  
    Ocena: 540
    Jeśli kolego oczekujesz pomocy to namawiam na wizyte w serwisie samochodowym o specjalności naprawa Fiata! Tam sprawdzą co się dzieje i co rzeczywiście bedzie podlegało naprawie lub wymianie itd. Bedzie o wiele szybcjej uzyskana pomoc niż takie pisanie o "gwizdaniu" wydobywającym się z spod maski Twojego Fiata.A którego to "gwizdania" nikt tutaj nie słyszy i nawet nie ma sposobności zajrzenia pod maskę tego samochodu! Tutaj tego nie słyszymy ,nie widzimy ,nie dotkniemy itd. Jak jesteś chory ,lub złamiesz ręke to też szukasz pomocy w internecie czy idziesz lub jedziesz po pomoc do lekarza? Tak naprawde to nie wiesz kto udzieli tobie odpowiedzi na tym forum ,mechanik samochodowy? czy może jego pomocnik? a może fryzjer lub piekarz. Jedz więc tam gdzie uzyskasz pewną pomoc odnośnie usunięcia tej "gwizdającej usterki". Pozdrawiam!
  • #9 8444576
    marcinwolosz
    Poziom 10  
    Wizyta u mechanika skończyła się wymianą obudowy alternatora-po pierwsze(nic nie pomogło)Pytanie brzmiało "Jak można sprawdzić pompe wspomagania?"-zero odpowiedzi-to po drugie.A po trzecie znalałem już odpowiedz sam(może się komuś przyda).Przeczyściłem sitko w zbiorniczku od wspomagania,następnie dolałem płynu na maxa,był minimalnie pod kreską minimum i oto stał się CUD(nie ma gwizdania z pompy).Dzięki za wszystkie "porady". Pozdrawiam .
    Temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z Fiatem Palio 1.2 8v, polegający na gwiżdżeniu po rozgrzaniu silnika, co podejrzewał o usterkę pompy wspomagania. Po wymianie alternatora, problem nie ustąpił. W dyskusji pojawiły się różne sugestie dotyczące diagnozy, jednak większość odpowiedzi była nieprzydatna. Ostatecznie użytkownik samodzielnie rozwiązał problem, czyszcząc sitko w zbiorniczku od wspomagania i uzupełniając płyn, co wyeliminowało gwiżdżenie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA