logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie gra głośnik centralny - zestaw logitech z-5500

fridrich 06 Wrz 2010 19:06 3564 10
REKLAMA
  • #1 8482687
    fridrich
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Mam problem z głośnikiem centralnym, który nie gra, a zamiast niego podczas testu odzywa się subwoofer.

Podłączenia kabli sprawdzone, zresztą wcześniej wszystko działało prawidłowo. Sprawdzałem też sam głośnik centralny podłączając go w miejsce jednej z satelit i działa bez problemu.

Nie wiem czy to wina sprzętowa, czy też czegoś w ustawieniach. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to proszę, bo nie mam ochoty pakować całego zestawu i zawozić go do reklamacji.

Sprzęt:

Płyta - Gigabyte GA-MA770T-UD3P; dźwięk - 8-kanałowa karta dźwiękowa Realtek ALC888

http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-ma770t-ud3p_10.html

Screen z ustawieniami karty.

Proszę wklejać zdjęcia wg tej instrukcji: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html [DriverMSG]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8482903
    fridrich
    Poziom 10  
    DriverMSG napisał:
    Poszukaj w opcjach coś takiego jak na screenie i zamień Sub z Centralnym.
    Nie gra głośnik centralny - zestaw logitech z-5500 Nie gra głośnik centralny - zestaw logitech z-5500

Próbowałem wcześniej i nic to nie dało
  • REKLAMA
  • #5 8483589
    fridrich
    Poziom 10  
    DriverMSG napisał:
    Więc sprawdź ponownie, czy wtyczka "jack" jest wciśnięta na swoją całą głębokość.

Wyciągnąłem i wsadziłem ponownie, system wykrył podłączenie - jednak nadal brak efektu.
  • REKLAMA
  • #7 8485810
    fridrich
    Poziom 10  
    DriverMSG napisał:
    Wkładałeś też do innych gniazd karty muzycznej? Masz ich chyba 6 z czego 5 można wykorzystać jako wyjście.

Spróbowałem wszystkich gniazd - zawsze to samo. Obawiam się, że uszkodzone jest wyjście głośnika centralnego w subwooferze :cry:

Chyba, że ktoś jeszcze ma jakiś pomysł:?:
  • #8 8486987
    ptrgtr2
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    To mi wygląda na spaloną końcówkę mocy.
  • #10 8503949
    fridrich
    Poziom 10  
    tomek10861 napisał:
    A testowałeś go na innym źródle dźwięku? Mp3/Mp4, laptop, nawigacja GPS :D ? Jeśli tak to albo uwalona wtyczka Jack, albo przewód audio, albo coś z głośnikiem (np. końcówka mocy).

Inne źródło (mp3), inna wtyczka, inny przewód - wszystko sprawdzone i zawsze to samo. Czyli co, końcówka mocy? Macie jeszcze jakieś pomysły, czy pozostaje serwis gwarancyjny?
  • #11 8517679
    saimon93
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Mam ten sam problem po re instal setrow dzwieku wszystko mi grało ok

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z głośnikiem centralnym w zestawie Logitech Z-5500, który nie działa, a zamiast niego podczas testu odzywa się subwoofer. Sprawdzono podłączenia kabli oraz sam głośnik, który działa poprawnie w innym miejscu. Użytkownik podejrzewa, że problem może leżeć w ustawieniach lub uszkodzeniu sprzętu. W odpowiedziach sugerowane są różne kroki diagnostyczne, takie jak sprawdzenie głębokości wtyczki jack, testowanie głośnika w innych gniazdach karty dźwiękowej oraz sprawdzenie innych źródeł dźwięku. W końcu, użytkownik obawia się, że może to być uszkodzenie końcówki mocy w subwooferze, co może wymagać serwisu gwarancyjnego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA