logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Whirlpool AWM 248-800 - zwarcie po zalaniu wodą w piwnicy

falubaz83 10 Wrz 2010 18:14 2001 2
REKLAMA
  • #1 8496750
    falubaz83
    Poziom 10  
    Witam !

Trzy dni temu w piwnicy gdzie miesci sie pralka i piec(stoją obok siebie) strzelił mi zawór od wody w piecu i podmyło mi całą piwnicę w tym (na szczeście delikatnie,bo tylko 1 cm lub 2cm) pralke która na szczeście była na wzniesieniu kilunastocentymetrowym. Objw jest taki ze gdy odczekalismy i powycieralismy cała piwnicy i odczekaliśmy z włączeniem prali dobe to po włączeniu do prądu i uruchomieniu czegokolwiek strzełay korki i było po zabawie.
    Wczoraj odiwedzil mnie jak sie okazało typowy pseudo specjalista ktory stwierdził ze zalany zostałsilnik i nic sie nie da zrobic a dodam ze ocenil o po odkreceniu gornej pokrywy i wwaleniu dwa razy owych korków:) nie wiem czy sie smiac czy plakac:(

Dzisiaj sam rano jak probowałem ją znowu włączyć i wkladałem delikatnie wytczkę do prądu to ślychać ,że już wtedy nawet jak pralką ma wylączone wszystkie funkcje a zostaje tylko podłączona do pradu robi sięjakieś zwarcie.Co prawda korki sie trzymają ale słyhać charakterystyzny dźwięk.

Czy jest ktoś kto móglby mi coś doradzic?

Czy to cos poważnego i przygotować sie na zakup nowej jak owy specjalista stwierdził czy moze da sie jeszcze ja zreanimowac?

Proszę o mozliwe duzo porad co z nia zrobi ,co to moze byc i zwczajnie co mam zrobic.

Dodam, ze zalezy mi na czasie bo w weeend musze albo kupic nowa albo postarac sie ja zreanimować lub chociaz wiedziec ze jest sens ,bo mam 11 miesieznego synka i nie bardzo moge sobie pozwolic na brak pralki:)

Pozdrawiam i prosze o pomoc!
  • REKLAMA
  • #3 8497401
    kruszyna 2
    Poziom 18  
    Ocena: 96
    odłącz przewody od pompy spustowej i sprawdż potem od grzałki itd. Odłącz po wyjęciu wtyczki z gniazda,po prostu próbuj
REKLAMA