logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[SPRZEDAM] - Agregat sprężarkowy 3JW60 Gwiazda - Idealny

liseczq 13 Wrz 2010 20:40 4736 6
REKLAMA
  • #1 8507332
    liseczq
    Poziom 21  
    Ocena: 193
    Witam

Na sprzedaż mam kompletny agregat do sprężarki ASPA 3JW60.

Nic tylko zakręcać do silnika i sprężarka działa.

Całość sprawna, zawory OK, kręcąc tuleją na wale sprężarka zasysa przez każdy z trzech otworów i wyrzuca powietrze z drugiej strony.
    Sprężarka chodziła do końca bez zarzutu.

Zestaw jak na fotografiach: karter, cylindry z tłokami, tuleja oraz kliny. Sprzęt był używany, cały czas zalany olejem.

Nie ma jedynie filterków na głowice ssące - do kupienia w internecie za parę złotych (na allegro z Wrocławia)

Stan zewnętrzny ukazują zdjęcia. Wystarczy popatrzeć na stan zabrudzenia kartera oraz cylindrów. Kompresor naprawdę mało pracował.
    Jedyne co to rura łącząca cylindry jest brzydsza (wystarczy pomalować)

Wysyłka 35zł priorytetem lub odbiór osobisty w gminie Czernichów obok Krakowa.

CENA: 300zł + wysyłka.

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 8508133
    krzysiek7
    Moderator Elektrycy
    Ocena: 1956
    Cytat:
    Sprężarka chodziła do końca bez zarzutu.

Zestaw jak na fotografiach: karter, cylindry z tłokami, tuleja oraz kliny. Sprzęt był używany, cały czas zalany olejem.

Kolego liseczq, zrobiłeś remont tej sprężarki i sprzedajesz ją?Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Mam wrażenie, że coś z nią nie tak. :D
  • REKLAMA
  • #3 8508141
    liseczq
    Poziom 21  
    Witam

Niestety spudłowałeś, to inna sprężarka.

Chcesz lepsze foto ? Ta sprężarka ma orginalne uszczelki na cylindrach. Wysłać lepsze zdjęcia ?

A jutro wrzucę Ci zdjęcie mojego kompresora po remoncie, właśnie z agregatem o którego pytałem o łożyska.

Co jeszcze chcesz wiedzieć, bo Twoje domysły są błędne ?
  • REKLAMA
  • #4 8508331
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 8508510
    liseczq
    Poziom 21  
    Jeśli zawory byłyby uszkodzone to któryś z cylindrów nie zasysałby bądź nie wyrzucał powietrza.

Gwarancja rozruchowa, nie jestem sklepem.

Sprężarka działała do końca.

Zdjęcia dla użytkownika "Krzysiek7" potwierdzające iż sprzedawany agregat nie jest agregatem który remontowałem.

Podam Ci ile wyszedł mnie tamten agregat:

dałem 500zł za zdewastowany komplet. Silnik był OK, butla i chłodnice. Całość wyczyściłem sodą kaustyczną. Wał był OK, nie miał luzów. Zakupiłem nowe tloki: 60,5mm (po 65zł każdy). Do tego nowe uszczelki, nowe zawory. Cylindry dałem do szlifu po 40zł za sztukę. Łożyska zakupiłem w specjalistycznym sklepie z łożyskami na ulicy "Gromadzkiej" w Krakowie. Nie pamiętam oznaczeń, ale wszystkie kosztowały 70zł. Manometry, węże itp. Agregat wyszedł mnie około 1500zł po kapitalnym remoncie. Między czasie wpadł mi drugi agregat który sprzedaję bo jest mi nie potrzebny. Jakbym posiadał go wcześniej pewnie nie remontowałbym tego co mam a zapiął ten co sprzedaję.
    Jedyne co to muszę pomalować parę elementów i zrobić skrzynię na włącznik i presostat.

Oto zdjęcia na których widać mój własny agregat i sprzedawany przeze mnie:

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Przepraszam, za ten bałagan, ale nie będę wyciągał specjalnie agregatu żeby zrobić kilka zdjęć i udowadniać co sprzedaję.

Jestem "troszeczkę" dłużej od Ciebie na tym portalu i jeszcze nikogo nie zrobiłem w przysłowiowego "balona".
  • REKLAMA
  • #6 8602952
    mikol10
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam.
    Sprzedałeś już ten agregat??
  • #7 8610810
    liseczq
    Poziom 21  
    Witam

Proszę zamknąć temat. Agregat sprzedany. Klient zadowolony.

pzdr

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Na sprzedaż jest agregat sprężarkowy ASPA 3JW60, kompletny i sprawny, gotowy do podłączenia do silnika. Sprzęt był używany, regularnie zalewany olejem, a jego stan zewnętrzny jest dobry, z wyjątkiem rury łączącej cylindry, która wymaga malowania. W zestawie znajdują się karter, cylindry z tłokami, tuleja oraz kliny. Brakuje jedynie filtrów na głowice ssące, które można łatwo nabyć. Cena wynosi 300 zł plus koszt wysyłki 35 zł lub możliwość odbioru osobistego w Czernichowie koło Krakowa. Temat został zamknięty po sprzedaży agregatu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA