logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Buzer, brzęczyk w Skoda Fabia 1.4MPI 2002r przestał działać!

r-o-b-a-c-z-e-k 20 Wrz 2010 09:32 6739 4
REKLAMA
  • #1 8530181
    r-o-b-a-c-z-e-k
    Poziom 9  
    Ocena: 9
    Witam! Mam problem z brzęczykiem (ten który cyka przy włączonych kierunkowskazach lub sygnalizuje niezgaszone światła przy wysiadaniu z samochodu). Przestał działać z dnia na dzień;-/ samochód jest zupełnie niemy. Na innym forum ktoś poruszał już ten temat i w jego przypadku miało to coś wspólnego z radiem(?). U mnie radio jest to samo od ośmiu lat i nigdy nie było problemów. Autko nie miało stłuczki, problemów z elektryką czy tym podobne. Po prostu któregoś ranka gdy wsiadłem do auta, buzer już nie działał.

Czy ktoś wie gdzie on się znajduje i jak się do niego dostać? Czy to możliwe że mógł się tak zwyczajnie spalić???
  • REKLAMA
  • #2 8530538
    sstuning
    Poziom 17  
    Ocena: 47
    Wyjmij radio i sprawdź czy zadziała.
    A co do lokalizacji - wbudowany jest w licznik
  • REKLAMA
  • #3 8533242
    r-o-b-a-c-z-e-k
    Poziom 9  
    Ocena: 9
    ...i niestety. Tak jak pisałem, radio nie może być przyczyną bo radio jest od zawsze i nigdy nie wadziło. Wyjąłem je wczoraj za namową i nic to nie dało. Buzer nadal nie działa;-/

Czy skoro buzer jest gdzieś w liczniku to można w nim grzebać? Czy to już raczej zadanie dla serwisu?
  • REKLAMA
  • #4 8533253
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 8541974
    carland
    Poziom 11  
    Ocena: 25
    Wada fabryczna, w serwisach kiedyś wymieniano całe zegary na gwarancji no i trzeba je było zaprogramować do danego auta.
    A co się w nich uszkadzało to nie wiem, być może sam głośniczek.
REKLAMA