Witam. Mam problem z moja fabia 1.4 mpi 2000r.( benzyna bez lpg) Auto robi jednorazowe szarpnięcie po odpuszczeniu gazu, gdy znów dodamy gazu i odpuścimy znów szarpie, pokazuję się błąd silnika na kokpicie autem można jeździć moc ma tylko po odpuszczeniu zawsze jest szarpnięcie.Gdy skasuję błąd szarpnięcie znika. Gdyby ktoś zarzucał złą dynamikę jazdy czy brak umiejętności. Błędy które mi się pokazały to :
-błąd przepływu powietrza
-zła mieszanka/ zbyt uboga
-sterownik uszkodzony
Numerów błędów nie posiadam ponieważ nie zdążyłem zapisać. Mechanik skasował błędy, miałem tydzień spokój lecz znowu się pokazał błąd silnika. Mechanik twierdzi że sterownik silnika uszkodzony . Sterownik wyjąłem z auta rozkręciłem pooglądałem go w środku nie widać aby coś było popalone. Wiązka elektryczna sterownika silnika oraz wiązka elektryczna która idzie w stronę akumulatora też została sprawdzona i nie jest przegnita.
-błąd przepływu powietrza
-zła mieszanka/ zbyt uboga
-sterownik uszkodzony
Numerów błędów nie posiadam ponieważ nie zdążyłem zapisać. Mechanik skasował błędy, miałem tydzień spokój lecz znowu się pokazał błąd silnika. Mechanik twierdzi że sterownik silnika uszkodzony . Sterownik wyjąłem z auta rozkręciłem pooglądałem go w środku nie widać aby coś było popalone. Wiązka elektryczna sterownika silnika oraz wiązka elektryczna która idzie w stronę akumulatora też została sprawdzona i nie jest przegnita.