logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki napęd do bramy 2.5m, 147kg? CAME, FAAC, NICE, BENINCA do 1200zł?

anntek 24 Wrz 2010 17:07 5003 8
  • #1 8545968
    anntek
    Poziom 20  
    Ocena: 73
    Witam. Mam taki problem, ponieważ zajmuję się elektryką i podłączałem kilka razy bramy wjazdowe i garażowe kuzyn poprosił mnie żebym u niego zamontował bramę wjazdową. Problem polega na tym, nigdy sam nie kupowałem automatu bramowego. I tu moje pytanie jaki automat (chodzi o firmę) wybrać bo z tego co czytałem to dobrymi firmami są: CAME, FAAC, NICE, BENINCA. Proszę o radę jakiej najlepiej firmy szukać? Będe wdzięczny gdy ktoś podesłał linka z jakimś modelem który się mięści w kwocie 1200zł i ma od razu dwie czujki, listwę zębatą 3m, minimum 2 piloty a najlepiej jak by miała 3, i posiadała całe sterowanie wraz z modułem radiowym. Z góry dziękuje za pomoc. Brama ma 2.5m długości i waży 147kg.
  • #2 8546274
    spirytusik84
    Poziom 23  
    Ocena: 131
    Taki zestaw jaki wymieniłeś to starczy ci tylko na jakiś hiński wynalazek np. nice w tym zestawie to koszt ok.2 kzł. i u reszty wymienionych producentów będzie wyglądało podobnie.
  • #3 8546571
    pmirkowicz
    Poziom 18  
    Ocena: 137
    Wysyłam informację na PW
  • #4 8547836
    anntek
    Poziom 20  
    Ocena: 73
    No dobra a czemu na Allegro z wyżej wymienionych firm napędy z kompletami czujek i pilotów itp. są w granicach 1200zł. Mam rozumieć że one są nie oryginalne czy jak?
  • #5 8863034
    jaroslaw_raczek
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    ja bym zamontował FAAC Sprint - bo tyle co już widziałem działajacych bezawaryjnych napędów to z czystym sumieniem polecam - nie zapomnij, że przez Allegro jest 2% drożej bo sprzedawca musi zapłac prowizje od sprzedaży
  • #6 8879758
    dimatec
    Poziom 2  
    za 1200zł możesz kupić w tym zestawie chińczyka w markecie. U mnie za te pieniądze możesz kupić podstawowy zestaw CAME BX , lub ewentualnie GENIUS MILORD(były FAAC SPRINT). Nie ma cudów , za te pieniądze możesz kupić jedynie goły zestaw, chyba że ktoś się nie szanuje i sprzedaje po kosztach. Jakby co odsyłam na swoją stronę,jeśli jesteś zainteresowany porządnym automatem. www.dimatec.pl
  • #7 8916092
    pawello0101
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam Mam małe pytano czy automaty wybieramy pod kątem materiału wykonania słupków przy ogrodzeniu kamiennym takim jak na tej stronce www.kamieniarka.eu są inne niż do zwykłego metalowego słupka?
  • #8 8919449
    Marteen_G
    Poziom 21  
    Ocena: 137
    Tak, ponieważ ważna jest odległość osadzenia zawiasów skrzydła od krawędzi słupka. Siłownik może sie nie wyrobic.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje automatu do bramy o długości 2.5m i wadze 147kg, z budżetem do 1200zł. W dyskusji pojawiają się rekomendacje dotyczące producentów, takich jak FAAC, CAME, NICE i BENINCA. Użytkownicy zwracają uwagę, że w tej cenie można znaleźć jedynie podstawowe zestawy, a lepsze modele mogą być droższe. FAAC Sprint oraz CAME BX są sugerowane jako solidne opcje. Pojawiają się również wątpliwości co do jakości tańszych produktów dostępnych na Allegro. Użytkownik otrzymuje także ofertę na używany napęd Key Turbo 30 za 900zł.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA