logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

B&S 13 HP wyciek oleju przy dźwigni regulatora.

piromen 19 Paź 2010 10:22 2873 6
REKLAMA
  • #1 8637592
    piromen
    Poziom 11  
    Ocena: 52
    Witam
    Tym razem problem z silnikiem Briggsa 13 HP OHV z pompą olejową. Podczas pracy wycieka olej z miejsca, w którym zamontowana jest dźwignia regulatora obrotów. W serwisie powiedzieli mi, że to silnik się kończy. Nic na to jednak nie wskazuje. Silnik pracuje cichutko, nie kopci nie traci mocy. Nie ma także problemów z rozruchem. Może ktoś pomoże mi potwierdzić, bądź obalić diagnozę serwisu. Może mogą być jakieś inne przyczyny poza nadciśnieniem w misce korbowej?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8637653
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 8637742
    piromen
    Poziom 11  
    Temat rozwiązany.Dopiero na zdjęciu, które zrobiłem za namową Rycho T, zauważyłem pęknięcie w bloku silnika obok regulatora obrotów. Nie jest to rozwiązanie szczęśliwe dla mnie, ale może da się zaspawać
    Pozdrawiam i dziekuję za zainteresowanie moim problemem
  • REKLAMA
  • #4 8637776
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 8637906
    piromen
    Poziom 11  
    Czy otworki mają być na wylot, czy tylko trochę nawiercić?

B&S 13 HP wyciek oleju przy dźwigni regulatora.
  • #6 8638057
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 8638081
    piromen
    Poziom 11  
    Nie mam pojęcia. Silnik był zamontowany w ciągniczku, ale nie w kosiarce. Służy jako siła pociągowa. Wyciek zauważyłem podczas normalnej eksploatacji.
    Wielkie dzięki Rycho T za pomoc i inspirację. Mam nadzieję, że uda mi się naprawić to uszkodzenie, ponieważ silnik sprawował się jak do tej pory doskonale.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z silnikiem Briggs 13 HP OHV, który wycieka olej w okolicy dźwigni regulatora obrotów. Po konsultacji w serwisie zasugerowano, że silnik może być w złym stanie, mimo że działa cicho i nie traci mocy. Po zamieszczeniu zdjęcia, użytkownik zauważył pęknięcie w bloku silnika, co potwierdziło diagnozę. W odpowiedziach zasugerowano spawanie lub użycie epoksydowej pasty aluminiowej do naprawy pęknięcia, z zaleceniem nawiercenia otworów na końcach pęknięcia, aby zapobiec dalszym uszkodzeniom.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA