logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Golf III, 1,8l ABS + lpg, nie odpala z benz. ani gaz.

tempter 19 Paź 2010 19:50 4059 2
REKLAMA
  • #1 8639592
    tempter
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Od wczorajszego dnia mam problem z moim Golfem III, silnik ABS 1,8l z instalacja gazowa Stag L, reduktor Lovato RG92 Elektronik, sterownik STAG2-W. Wczoraj byłem na regulacji gazu i wymianie filtra. Poszło ok. Wieczorem podjechalem do sklepu i juz nie chciał ruszyć, ani z gazu , ani z benzyny - padl bezpiecznik pompy paliwowej (nr 18, 30A). Wsadziłem nowy, odpalił i ruszyłem...ale pod domem sprawdziłem ten bezpiecznik i znowu był walniety...to wsadziłem nowy i tyle. Dzisiaj rano normalnie odpalił i wyjechałem do roboty, po robocie sprawdziłem i bezpiecznik był walnięty, a na dodatek gazownik odwalił fuszerke i uciekał gaz z okolic mocowania śruby filtra...zakreciłem głowny zawor. Auto nie odpala na benzynie ani na gazie. Pompa paliwowa chodzi, zapodaje paliwo lecz nie ma odbioru, bezpieczniki wszystkie ok, iskra jest!!! Na sterowniku STAG2-W zauwazyłem ,że 2 pin (niebieski kabel) jest jakby wypalony. Auto jutro bedzie holowane na warsztat, prosze o pomoc...
  • REKLAMA
  • #2 8640091
    WITEK1952
    Poziom 28  
    Ocena: 388
    Witam serdecznie.Na tym samym bezpieczniku jest podgrzewanie sondy. Odłącz sondę albo przetnij białe kable od niej. Wtedy sprawdzisz czy to samam sonda czy instalacja od niej. Od biedy bez podgrzewania da się jeżdzić.
  • #3 8640314
    tempter
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    hej. dziekuje za odpowiedz...ale jestem po rozmowie z moim mechanikiem i on uwaza,ze to nie jest sonda lambda, bo niby jaka ona nie była to by auto paliło. Do sprawdzenia napewno bedzie wtrysk paliwa, tylko dziwi mnie to że z gazu auto tez nie startuje. pozdrawiam
REKLAMA