Witam. W projektorze Sony VPL-PX30 mam przechodzoną lampę LMP-P200 (lub LMP-P201). Chcę ją naprawić, tzn wymienić żarnik (palnik, żarówkę) tej lampy. Do tej pory wydłubałem ten żarnik z oprawy lampy. No i trzeba by było tam wsadzić nowy.
I tu problem - skąd to wziąść? Szukałem na googlu - nic nie ma.. ;-(
Pytanie 1) Może więc ktoś z Was zna jakiś kontakt, do kogoś, kto handluje takimi rzeczami.
P.S. dokładnego typu tego żarnika nie znam - ale (podobno) jest to UHP (prąd zmienny) 200W;
Pytanie 2) Jakim napięciem zasilana może być taka lampa? chodzi mi o rząd wielkości - pojedyncze Volty, czy raczej setki Voltów?
P.S. 2- dołączam fotkę tego żarnika (67kB)
Pytanie 3) w ostateczności -może ktoś wie, jakie oznaczenie ma taki żarnik? Jak się nazywa?
I tu problem - skąd to wziąść? Szukałem na googlu - nic nie ma.. ;-(
Pytanie 1) Może więc ktoś z Was zna jakiś kontakt, do kogoś, kto handluje takimi rzeczami.
P.S. dokładnego typu tego żarnika nie znam - ale (podobno) jest to UHP (prąd zmienny) 200W;
Pytanie 2) Jakim napięciem zasilana może być taka lampa? chodzi mi o rząd wielkości - pojedyncze Volty, czy raczej setki Voltów?
P.S. 2- dołączam fotkę tego żarnika (67kB)
Pytanie 3) w ostateczności -może ktoś wie, jakie oznaczenie ma taki żarnik? Jak się nazywa?