logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać usunięte partycje NTFS po instalacji Windows XP?

skartabel 25 Paź 2010 10:53 2774 6
REKLAMA
  • #1 8660541
    skartabel
    Poziom 12  
    Ocena: 44
    Witam,
    Moj problem jest prosty,
    Muszę odzyskać 3 partycje z jednego dysku usunięte super programem ( instalator XP )
    Wszystkie partycje są NTFS,
    podgladałem programem Easy recovery, oczywiscie jest super do skopiowania danych jednak 145 zł placic na wersje home nie zamierzam.

Dysk nie był formatowany, teoretycznie trzeba odtworzyc dane z informacja o partycjach i ich wielkosci tylko jak.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8660594
    Rime
    Poziom 14  
    EASEUS Partition Recovery
    http://www.easeus.com/partition-recovery/download.htm
    Jesli dobrze kojarze jest to nowa wersja programu "PTDD Partition Table Doctor 3.5" ktory (bodajze) zostal w pewnym momencie wydany za darmo przez producenta. Program jest darmowy do niekomercyjnego uzytku.

Chodzi tylko o odbudowanie tablicy partycji, poradzisz sobie.
  • REKLAMA
  • #3 8660631
    skartabel
    Poziom 12  
    dzieki,
    a testowałes ten program czy ja będę testerem ?
    Oczywiscie ze to była by najprostsza opcja, uruchomic program ktory wszystko zrobi za mnie.

tablica partycji odzyskana ale, tam byla partycja systemowa i po wlozeniu dysku do komputera w ktorym byl pierwotnie system nie wstaje nadal.
    Zobaczymy czy naprawa systemu coś pomoże.

Dodano po 1 [godziny] 47 [minuty]:

Nie pamietam hasła do Administratora konsola odzyskiwania systemu na nic sie nie przyda ;/, chyba ze wykombinuje jak to hasło ominąć.
  • REKLAMA
  • #4 8661225
    Plumpi
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 2587
    GetDataBack for NTFS.
    Jest też obraz płyty CD pełnej różnych narzędzi do odzyskiwania danych pt. Hiren's Boot ostatnia wersja to chyba 11

Poza tym nastaw się na odzyskanie danych, bo całych partycji możesz nie odzyskać. Podtrzebny jest do tego drugi dysk. Wszystko zależy jakie pliki i co zostało nadpisane, ponieważ to co zostało nadpisane jest nie do odzyskania.
  • REKLAMA
  • #5 8661481
    skartabel
    Poziom 12  
    nic nie zostało nadpisane tylko usunieta została tablica partycji przez insntalator windows.
    nawet nie bylo frmatowania
    w innym komputerze wszystko jest widoczne, jednak po wlozeniu dysku do komputera z ktorego go wyciagłem system nie wstaje
  • #7 8665001
    skartabel
    Poziom 12  
    Partycje w pelni odzyskane programem EASEUS Partition Recovery.
    To dlatego ze nic nie bylo formatowane ani nadpisywane.
    Zrobilem do tego reinstalke windowsa XP bo nie dało sie naprawić, partycja na ktora instalowalem została skopiowana na dysk przenosny przez ktory mam tyle problemów ;).

migol21 dzieki za chęci, widziałem że dużo pomagałeś w innych postach i zawsze dokońca.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał sposobu na odzyskanie trzech usuniętych partycji NTFS po instalacji systemu Windows XP. Zasugerowano mu kilka narzędzi do odzyskiwania danych, w tym EASEUS Partition Recovery, który okazał się skuteczny w jego przypadku, ponieważ partycje nie były formatowane ani nadpisywane. Użytkownik napotkał jednak problemy z uruchomieniem systemu po reinstalacji Windows, co wymagało dalszej interwencji. Inne programy, takie jak GetDataBack for NTFS oraz Hiren's Boot, również zostały wspomniane jako potencjalne rozwiązania, ale użytkownik skoncentrował się na EASEUS.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA