Witam Znajomy dał mi dysk który Western Digital model Wd3200aajb (pojemność 320gB) Problem z dyskiem był następujący pojawił się format plików RAW (dysk nie był katowany ani nie miał uszkodzeń mechanicznych) na wszystkich partycjach a w późniejszym czasie system w ogule go nie widział.
Dysk przeskanowałem programem HDAT2, który jest w pakiecie "Ultimate boot cd" w tym programie wybrałem opcje "check and repair bad sector" niestety nie udałem się dokończyć naprawy komputer się zawiesił na 95%.
Proszę o poradę jak mogę naprawić dysk jeśli to możliwe lub odzyskać dane jest ich około 160gB Poniżej screeny z programu DMDE.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Odczytane pierwsze 100 sektorów
Podczas odczytu zapisu pierwszych 100 sektorów
Zaczęte skanowanie NTFS
Czy mam dalej robić skanowanie czy może próbować zrobić kopie posektorową mam do dyspozycji dysk zewnętrzny 500gB więc można spróbować ale czy warto i się uda a może da się naprawić?
Odczytane pierwsze 100 sektorów.
Dysk przeskanowałem programem HDAT2, który jest w pakiecie "Ultimate boot cd" w tym programie wybrałem opcje "check and repair bad sector" niestety nie udałem się dokończyć naprawy komputer się zawiesił na 95%.
Proszę o poradę jak mogę naprawić dysk jeśli to możliwe lub odzyskać dane jest ich około 160gB Poniżej screeny z programu DMDE.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Odczytane pierwsze 100 sektorów
Podczas odczytu zapisu pierwszych 100 sektorów
Zaczęte skanowanie NTFS
Czy mam dalej robić skanowanie czy może próbować zrobić kopie posektorową mam do dyspozycji dysk zewnętrzny 500gB więc można spróbować ale czy warto i się uda a może da się naprawić?
Odczytane pierwsze 100 sektorów.