Witam!
Mam chyba spory problem z moja e38, po INPA pokazuje następujące najważniejsze błędy :
140 Output Thermostat Map cooling - błąd termostatu?
141 Output Engine Fan 0 wentylaytor silnika?
98 Tank ventilation valve output - zawór wentylacji?
166 Output Vanos Bank 2 - i tego najbardziej sie boje.
62 Misfire detection, sum error - wypadanie garów?
damaging cat. Error current - uszkodzony katalizator?
damaging Cat. Error initial
Misfire detection zyl.6 wypadnie zapłonu na 6 cylindrze
Misfire detection zyl.5 wypadnie zapłonu na 5 cylindrze
Hot film air mass meter przepływka zbyt niskie napięcie? Przepływka pare chwil przed podłączniem do kompa była odpieta wiec to chyba dlatego wywaliło błąd?
voltage value to low currnet
voltage value to low initial
Silnik pracuje bardzo nie równo komp stwierdził że wypadaja 5 i 6 cylinder, w czym szukać przyczyny? Świece, cewki czy może cos innego?
Czy termostat do wymiany? Silnik szybko nagrzewa się do poprawnej temperatur i utrzymuje się idealnie równo na środku jakie mogą być inne objawy uszkodzonego termostatu?
Damaging cat - dobrze myśle że chodzi o uszkodzony katalizator lub sonde?
I teraz najważniejsze pytanie Tank ventilation valve output czy on może powodować nie równą prace silnika większe spalanie i odgłos stukania?
Oto dźwięk pracy mojego silnika :
Link
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam serdecznie
Mam chyba spory problem z moja e38, po INPA pokazuje następujące najważniejsze błędy :
140 Output Thermostat Map cooling - błąd termostatu?
141 Output Engine Fan 0 wentylaytor silnika?
98 Tank ventilation valve output - zawór wentylacji?
166 Output Vanos Bank 2 - i tego najbardziej sie boje.
62 Misfire detection, sum error - wypadanie garów?
damaging cat. Error current - uszkodzony katalizator?
damaging Cat. Error initial
Misfire detection zyl.6 wypadnie zapłonu na 6 cylindrze
Misfire detection zyl.5 wypadnie zapłonu na 5 cylindrze
Hot film air mass meter przepływka zbyt niskie napięcie? Przepływka pare chwil przed podłączniem do kompa była odpieta wiec to chyba dlatego wywaliło błąd?
voltage value to low currnet
voltage value to low initial
Silnik pracuje bardzo nie równo komp stwierdził że wypadaja 5 i 6 cylinder, w czym szukać przyczyny? Świece, cewki czy może cos innego?
Czy termostat do wymiany? Silnik szybko nagrzewa się do poprawnej temperatur i utrzymuje się idealnie równo na środku jakie mogą być inne objawy uszkodzonego termostatu?
Damaging cat - dobrze myśle że chodzi o uszkodzony katalizator lub sonde?
I teraz najważniejsze pytanie Tank ventilation valve output czy on może powodować nie równą prace silnika większe spalanie i odgłos stukania?
Oto dźwięk pracy mojego silnika :
Link
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam serdecznie