logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Bosch Maxx4 WFC 1200 - wyłączanie korków przy zmianie ustawień

pawkaa 25 Lis 2010 12:02 4796 7
REKLAMA
  • #1 8787186
    pawkaa
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem z ww pralką. W trakcie pracy wyrzuciła korki. Po podłączeniu wtyczki do gniazdka, następnie ustawienie pokrętła w dowolnej pozycji powoduje ponowne wyrzucenie korków.

Co może być przyczyną? Proszę o pomoc. Z góry dzięki.

Dodano po 1 [minuty]:

Samo podłączenie do zasilania nic nie powoduje, dopiero zmiana położenia pokrętła z Wył. wyrzuca korki
  • REKLAMA
  • #2 8787524
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Zwarcie na blokadzie drzwi, grzałce lub silniku do sprawdzenia.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 8787666
    pawkaa
    Poziom 2  
    Wczoraj miałem tą akcję, którą opisałem powyżej. Dzisiaj pralka już nie powodowała (na początku) wyrzucenia korków. Włączyłem program samego płukania. Uruchomiła się, odpompowała wodę i zapodała nową. Bęben zaczął pracować i po 2 min od włączenia znowu black-out.

Czy to może być grzałka w takiej sytuacji? Przy trybie płukania? Odstawiłem pralkę, zdjąłem górną i tylną obudowę, wszystko suche, nie widać żadnego przecieku.

Może pompa?
  • #4 8787716
    bobek199
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Ja bym sprawdził na twoim miejscu na nowej blokadzie albo jakiejś starej ale sprawnej. Jak nie masz bo tak właśnie przypuszczam to wyjmij ową blokadę i podłącz pod zasilanie. Jak wybije korki to ... wiadomo co! do wymiany :) i sprawa załatwiona. Tylko jescze tak nadmienie, żebyś ją przy czymał pod tym zasilaniem jakiś czas, powiedzmy 10 min. Jak coś to pisz dalej.
  • REKLAMA
  • #5 8788131
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Grzałka do sprawdzenia (wymiany).Pozdrawiam.
  • #6 8813263
    pawkaa
    Poziom 2  
    Udało się, faktycznie to była grzałka, ewidentnie spalona. Już wymieniona (49pln z nowym termistorem). Praleczka śmiga aż miło.
    Dzięki koledzy za info.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 8858241
    leszczu7N
    Poziom 10  
    Witam ja mam podobny problem w pralce BOSH z tą pewnie różnicą, że mam w środku pranie i wodę a żeby dostać się do grzałki muszę rozkręcić panel przedni więc muszę otworzyć drzwiczki. Jest jakiś sposób na odpompowanie wody?

Dzięki za pomoc.
  • #8 8859698
    maniek475
    Poziom 25  
    Ocena: 109
    leszczu7N napisał:
    Witam ja mam podobny problem w pralce BOSH z tą pewnie różnicą, że mam w środku pranie i wodę a żeby dostać się do grzałki muszę rozkręcić panel przedni więc muszę otworzyć drzwiczki. Jest jakiś sposób na odpompowanie wody?

Dzięki za pomoc.

Witam.

Spuścić wodę filtrem na dole pralki .

Pozdrawiam maniek475.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pralką Bosch Maxx4 WFC 1200, która wyłącza korki przy zmianie ustawień pokrętła. Po podłączeniu do zasilania i ustawieniu pokrętła w dowolnej pozycji, następuje ponowne wyłączenie. Użytkownicy sugerowali sprawdzenie grzałki, blokady drzwi oraz silnika jako potencjalnych przyczyn. Po dalszych testach, użytkownik potwierdził, że problemem była uszkodzona grzałka, którą wymienił, co rozwiązało problem. Inny uczestnik dyskusji zapytał o sposób na odpompowanie wody w podobnej pralce, co zostało rozwiązane przez spuszczenie wody filtrem na dole urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA