logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować kluczyk do FIAT PUNTO 1.1 1998 za pomocą SBB?

piskorzm 18 Gru 2010 17:52 8974 3
REKLAMA
  • #1 8884233
    piskorzm
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam. Mam fiata punto 1.1 rok 1998 grudzień.
    Pogubiłem wszystkie kluczyki, został mi jeden co pozwala mi odpalić auto awaryjnie. Posiadam dostęp do programatora SBB i teraz pytanie czy w jakiś sposób da się nim zaprogramować kluczyk w imo? Oczywiście kupił bym jakiś kluczyk z wkładką na allegro. No chyba że ktoś mi powie jak pozbyć się imo, albo wyłączyć, bo zakup nowego kluczyka mi się nie opłaca bo ja tym autem jeżdżę tylko do pracy .
  • REKLAMA
  • #2 8885258
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6562
    Mając klucz - matkę (brązowy), możesz zaprogramować nowe transpondery, ale musisz mieć przynajmniej dwa różne (poza kluczem - matką). Możesz więc kupić 2 niebieskie kluczyki od Punta mk. 1 z transponderami, ze swojego klucza - matki dorobić jeden klucz z miejscem na transponder (ale bez niego) i wprogramować te dwa kupione transpondery. Włączasz zapłon dorobionym kluczem bez transpondera jednocześnie trzymając przy stacyjce najpierw jeden, potem drugi z transponderów wyjętych z dokupionych kluczyków, ostatecznie wkładasz jeden z tych transponderów do dorobionego kluczyka.
    Nie potrzebujesz to tego żadnego programatora ani interfejsu.
  • REKLAMA
  • #3 8886598
    piskorzm
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    tak, tylko klucza matki nie mam :/ zgubiłem i tu mam problem ;/
  • #4 8887180
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6562
    Więc pozostaje Ci zakup kompletu - tj. wkładki + kluczyki + centralka CODE + sterownik silnika, ew. usunięcie immobilisera z posiadanego sterownika silnika (ok. 200zł).
REKLAMA