logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć subwoofer Jamo SUB 200 do komputera na sylwestra?

myslav86 23 Gru 2010 01:54 3385 10
REKLAMA
  • #1 8903143
    myslav86
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam Was wszystkich!!Jestem tu nowy.Poptrzebuje Waszej pomocy bo wiem ze sa tutaj ludzie ktorzy naprawde znaja sie na takich sprawach i sami profesjonalisci.Szykuje sie sylwester.Impreze robimy u kumpla.Ja mam kino domowe jamo glosniki + wzmachol pioneer.Jest tez tuba.Kumpel ma kompa pod ktorego chcielibysmy podlaczyc subwoofer jamo sub 200 bo taki mam.I teraz pytanie jak to zrobic ?...czy pod ta tube da sie podlaczyc glosniki, czy trzeba ja podlaczyc pod kompa osobno jakos.Prosze pomozcie jak rozwiazac ten problem??
    Pozdrawiam.

Regulamin pkt. 8.2, 15.
    Proszę poprawić błędy we wszystkich swoich wypowiedziach w tym wątku.
    GM
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8906999
    myslav86
    Poziom 10  
    Ten śubwoofer pod kompa i tez zeby glosniki byly jakos podlaczone.Ogolnie zeby wszystko gralo razem z subem podlaczonym pod kompa.Jakie sa opcje?Bo jestem zielony.Dzieki za jakakolwiek podpowiedz.Pozdrawiam.
  • #4 8907425
    Magister_123
    Poziom 36  
    Ocena: 969
    Komputer-wzmacniacz-kolumny
    Subwoofer podłączasz pod wejście wysokopoziomowe (czerwono-czarne zaciski) tym samym sygnałem który podajesz na kolumny. Pamiętaj o zachowaniu biegunowości.
  • #5 8907743
    myslav86
    Poziom 10  
    Czyli do tego potrzebuje jeszcze wzmacniacz?To jest aktywny sub...
    Magister_123 Jakbys mogl mi to dokladnie opisac co do czego podlaczyc jakie wejscia kable bo na tych terminach sie nieznam.Co mi jeszcze dodatkowo potrzebne.Jak do suba glosniki podlaczyc, jak go [podlaczyc do kompa jakim kablem i pod jakie wejscie:)
    Dzieki wielkie...
    Wesołych Świąt!!!!!
  • REKLAMA
  • #7 8908202
    myslav86
    Poziom 10  
    Czyli potrzebuje wzmacniacz?Ok.
    A te czerwone i czarne z wzmacniacze gdzie podlaczam do kompa?i jakie to sa kable?A ten czarny co to za kabel?
    Te to suba to zwykle glosnikowe?
    Przepraszam ze tyle pytan...:)Ale nie znam sie na tym a widze ze ty expert jestes.
    Nie da sie bez wzmacniacza?
    Ja myslalem ze to tymi podlaczam wejsciami czerwono-bualymi na sybie a nie przez glosniki.
    Pozdrawiam i czekam na odp:)

Dodano po 1 [minuty]:

A nieda sie tymi czerwono-czarnymi pod te wejscia w subie i do kompa a pod wejscie glosnikowe tylko glosniki??:)
  • #8 8908326
    Magister_123
    Poziom 36  
    Kabel między komputerem a wzmacniaczem to JACK 3,5 - 2x CHINCH RCA
    Od wzmacniacz do kolumn i subwoofera to zwykły głośnikowy.
    Wzmacniacz jest potrzebny żeby napędzić kolumny.
    Przecież nie będziecie słuchać samego basu z subwoofera.

myslav86 napisał:
    ]A nieda sie tymi czerwono-czarnymi pod te wejscia w subie i do kompa a pod wejscie glosnikowe tylko glosniki??:)

Zależy jaka karta dźwiękowa jest w komputerze. Ale z twoim zasobem wiedzy nie kombinował bym i skopiował schemat z góry.
  • #9 8909746
    myslav86
    Poziom 10  
    Ok.Dzieki.A do wzmacniacza te czerwono białe gdzie mam podłaczyc.Wzmacniacz mam pioneer vsx-918 czy cos w tym stylu:)
    Pozdro.

Dodano po 1 [minuty]:

A....I kable glosnikowe od suba gdzie mam podlaczyc pod wzmacniacz?...Glosniki do wzmacniacza pod te same wejscia co sub?
    Ile max moge pod to wszystko podlaczyc glosnikow i jakiej mocy?
    Nie popali sie nic?
    Pozdro

Używanie slangowych określeń potwierdza regułę, że im mniej się na czymś Kolega zna, tym chętniej "wciska" mające dodać powagi Jego wypowiedzi wyrazy, które funkcjonują tylko wśród amatorów i dyletantów.
    Poza tym Regulamin p.10.9
    Kolega będzie łaskaw poprawić swoje posty - zgodnie zresztą z moderacją z pierwszego postu...
    (dj-MatyAS)
  • REKLAMA
  • #10 8910277
    Magister_123
    Poziom 36  
    RCA podłącz pod wejście AUX.
    Zmienimy podłączenie subwoofera.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Ile max głośników?
    Pod każde wyjście podłącz kolumnę o impedancji co najmniej 8 ohm i nic się nie stanie. Oczywiście jeżeli będziesz dobrze operował pokrętłem Volume.
  • #11 8919074
    myslav86
    Poziom 10  
    Czesc Magister_123!!
    Wielkie dzieki za to wszystko.
    Jeszcze mam do Ciebie prośbe:)
    Jakbys mogl mi napisac krok po kroku ,od poczatku co do czego i za pomoca jakich kabli podlaczyc.Sporzadzic taka liste wszystkich potrzebnych rzeczy...Bede bardzo wdzieczny.Pozdrawiam.

Ps.Najlepiej na podstawie tego mojego wzmacniacza
    Moderowany przez Grzegorz Markowski:

Regulamin pkt. 6.
    Kosz.
    GM

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w podłączeniu aktywnego subwoofera Jamo Sub 200 do komputera oraz głośników w systemie kina domowego. W odpowiedziach wyjaśniono, że subwoofer należy podłączyć do wzmacniacza, a następnie do komputera. Wskazano, że do połączenia komputera z wzmacniaczem potrzebny jest kabel JACK 3,5 mm do 2x CHINCH RCA. Subwoofer powinien być podłączony do wyjścia wysokopoziomowego wzmacniacza, a głośniki do tych samych wyjść. Użytkownik prosi o szczegółowy opis podłączenia oraz listę potrzebnych kabli i komponentów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA