logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić jakość obrazu na TV HD z pakietem BASIC Aster City?

janekradom 05 Sty 2011 10:58 1499 3
REKLAMA
  • #1 8960146
    janekradom
    Poziom 10  
    Witam,

Mam taki mały problemik. Otóż posiadam telewizor z HD i innymi bajerami, ale niestety kablówkę mam normalną - Pakiet BASIC z Aster City w Warszawie. Obraz jest dość kiepskawy jak na ten TV. Czy jest możliwość podbicia podkręcenia obrazu??? Chodzi mi o to czy jeżeli podłączę kabel od kablówki np. do dekodera/tunera HD i dekoder/tuner HD złączem HDMI do TV to będę miał duuuużo lepszy obraz - cyfrowy - wiem że HD to tylko na niektórych kanałach.

Zastanawiam się nad tym, ponieważ kolega ma ten sam TV ale dekoder HD z Aster City i obraz zaj..... . Dodam że nie chcę zmieniać pakietu w Aster na HD tylko zostać przy tym co mam ponieważ mam go za darmoche :). Zastanawiam się gdzie tu jest różnica skoro kabel kolegi od puszki na klatce do tunera jest taki sam jak mój. Czy różnica jest w tym że on ma tuner HD i pakiet HD czy tu że przychodzi serwis i wtyka mu jakiś magiczny bajer w puszcze na klatce który moduluje sygnał???

Proszę o pomoc - temat wydaje mi się ciekawy.
  • REKLAMA
  • #2 8960879
    kazikszach
    Poziom 39  
    Ocena: 1100
    Musisz kupić u nich pakiet HD i dekoder bo programy są kodowane, żeby mogli oglądać tylko ci co płacą.
  • REKLAMA
  • #3 8961440
    SP5ANJ
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 656
    Witam.
    janekradom napisał:
    Dodam że nie chcę zmieniać pakietu w Aster na HD tylko zostać przy tym co mam ponieważ mam go za darmoche :).

To dokładnie jest tak, jak napisał kolega kazikszach .
    Cytat:
    Czy różnica jest w tym że on ma tuner HD i pakiet HD ...

Musisz wiedzieć, że dekoder (tuner HD) jest cyfrowy, a więc i ma swój tzw. numer (ID) - gdzie usługodawca - wie i może (programowo) przesyłać taki pakiet a i również go Blokować (programowo) przy nie opłaceniu abonamentu. :cry:

To są zalety i wady "cyfronizacji" w TVK (Aster i UPC to norma). :cry:

Pozdrawiam.
  • #4 8965899
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Wszystko zostało powiedziane. Zamykam temat.
REKLAMA