logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przerobić reduktor BRC AS90 100 KW na 140 KW w aucie z ubogą mieszanką?

ww296 14 Paź 2004 10:29 4881 2
REKLAMA
  • #1 911683
    ww296
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    W moim aucie nawet z registrem otwartym na max i z wymontowanym silniczkiem krokowym na zwyklym mikserze 32 mm, calkowicie szczelnym ukladzie dolotowym i odpieta odma (oczywiscie zaslepiony otwor w dolocie) mam ubogą mieszanke pow 5 - 6 000 - bardzo uboga - konczy sie skala w seryjnej sondzie lambda a auto slabnie pomimo iz katalogowo max moc mam przy 6400 a moment max przy 5000 RPM.
    Mam reduktor BRC as90 100 KW - ma niecaly rok.

Z zewnatrz reduktor 140 KW wyglada identycznie - pytanie - jakie sa roznice w budowie??????
    Czy jest mozliwa przerobka mojego reduktora na ten 140 KW i na czym polega?

i druga sprawa - moze ktos ma do sprzedania uzywany sterownik II generacji z mozliwościa regulacji???? - w rozliczeniu chetnie pozbedę sie swojego - Voila AEB180.

ps. dalem dokladnie ten post na innym forum - uslyszalem ze to brednie - ciekawe dlaczego?
  • REKLAMA
  • #2 3067578
    sewerynMiko
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Róznice polegają na tym, że 100kW ma doprowadzenie gazu fi6mm, a 140kW odpowiednio fi8mm. Wyczytałem to na forum-oczywiście gość mógł sie mylić-sprawdze to w swojej calibrze rozwiercając (jezeli sie da) na 8!Pozdr
  • #3 3075527
    gondoljerzy
    Poziom 23  
    Ocena: 67
    Poza różnicą w średnicy rurki doprowadzającej gaz większe srednica mają też prawdopodobnie zaworki wewnątrz parownika. Sam przerabiałem w ten sposób parownik Lovato. Powiększyłem przeloty wewnętrznych zaworów o około 50%. Reduktor działa normalnie, ale jak tylko filtr gazu się nieco przybrudzi, a mam bardzo mały, to robią się podobne kłopoty z mieszanką. W najbliższym czasie będę zmieniał przewód gazu od zbiornika na 8mm i filtr gazu na większy. Jakiś czas temu udrażniałem też wielozawór w zbiorniku. Jednak samo wejście do reduktora pozostało na 6mm. Będzie tam wkręcony nypel/przejściówka na przewód 8mm.
REKLAMA