logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

POMOCY!!!!! MAM PROBLEM Z INSTALACJA KIEROWNICY !!!!!

death_men 15 Paź 2004 18:00 4388 3
REKLAMA
  • #1 914717
    death_men
    Poziom 11  
    NIE MOGE ZAINStALOWAC KIEROWNIcY PODLACZANEJ PRZEZ PORT Z KARTY DZWIEKOWEJ I JEDNOCzESnIE Z poRTEM DRUKARKI ???????
    NIE WIEM JAK ZAINstaLOwAC JA STEREOwNIKI MAM NA dyskieTCE

nazwa: DirectPad Pro Standard and Force Feedback
    a drogi sterownik nazywa sie : techange PS-PC Connector

PROSZE O WSZELKIE POrADY i WSKAZOWKI (do instalacji w WIN 98 i XP) {i czy da cos moze podlaczenie przez przejsciowki na USB ??? }

DO KIEROWNICY MOZNA PODPIAC PEDALY I SKRZYNIE BIEGOW >

Death_men(_at_)o2.pl
    GG 4785690
    Nie krzycz, używając dużych liter - REGULAMIN.[h]
  • REKLAMA
  • #2 914781
    Kuniarz
    Moderator Projektowanie
    Ocena: 826
    1. nie pisz dużymi literami
    2. masz jakąkolwiek instrukcję instalacji tej kierownicy ?
    3. podłączasz do obydwóch portów, wchodzisz w panel sterowania, menedzer urządzeń, kontrolery gier bodajże i dodajesz "dwuoisiowy joystick z czterema przyciskami" , następnie kalibrujesz (jest taki guzik...) i powinno śmigać
    4. jeśli masz dyskietke to podobnie jak w pkt. 3 tyle że wybierasz sterownik z dysku.
    5. jeśli dyskietka ma jakiś setup to odpal to .
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 914814
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6563
    Jeśli to jest pod DirectPad i na LPT to z portu gier jest brane tylko zasilanie i kierownica nie jest przeznaczona dla PC a dla jakieś konsoli (najpewniej Playstation). Poszukaj sobie informacji n/t konfiguracji tego sterownika, ale o ile pamiętam to z XP on niezbyt dobrze działa.
  • #4 915360
    przemo666
    Poziom 22  
    Ocena: 6
    Heh... kiedyś dostałem ten szajs na urodziny :? . W tym przypadku sprawdza sie powiedzenie ze co do wszystkiego to do niczego. Tą kierownice można podłączyć i do PCta i do Playstation. Raczej zapomnij o instalacji sterów pod WinXP (próbowałem na różne sposoby z różnymi sterownikami i nic :( ) Da sie natomiast zainstalować stery pod win98 i Me (chyba jeszcze też pod Win2000) W necie można znaleźć stery do tego złomu ale przy instalacji powinieneś postępować dokładnie tak jak pisze w instrukcji (ale tej w pliku tekstowym ze sterami). Nie wiem jak to chodzi pod playstation ale pod PC do kitu. Wprawdzie ma Force feedback ale pozatym to beznadziejny sprzet, problemy z ustawieniem sterowania w grach są na porzadku dziennym, sterowanie gorsze niż z klawiatury, jest niesamowicie delikatna (łatwo złamać). Grałem kiedyś na tandetnej , wykonanej z ochydnego błyszczącego plastiku kierownicy za 30 złotych i wrażenia były o wiele lepsze niż z tego. Na twoim miejscu spróbowałbym TO opchnąć (szkoda nerwów) bo nawet nieźle wygląda, wiec może komuś wpadnie w oko.
    I jeszcze jedno, ten badziew to urządzenie samokalibrujące (jak napisali w instrukcji :lol: ) wiec praktycznie każda próba kalibracji pod windows 98 kończy sie zwisem kompa.
REKLAMA