logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Yamaha RXS 100 gicha w tumik i gaźnik przy max obrotach

kqmil011 31 Sty 2011 15:27 1610 5
REKLAMA
  • #1 9082754
    kqmil011
    Poziom 2  
    Mam pytanie, czy ktoś by nie mógł mi pomóc, mianowicie mam silnik od Yamhy RXS 100 i nie mam do niego oryginalnego modułu ani gaźnika, ale dopasowałem od innego motoru. Silnik odpala, chodzi na małych obrotach dobrze ale gdy dam gazu to zaczyna kichać w tłumik i w gaźnik. Teraz mam inny moduł i wiem że na pewno jest odblokowany a wiec to chyba może być tylko wina gaźnika ale nie jestem pewien. Po włożeniu gaźnika od Suzuki rg 80 motor jak by lepiej chodził ale nadal kicha. Przypuszczam że powinna być większa gardziel, proszę o pomoc, może ktoś tutaj ma jakieś doświadczenie w tego typu sprawach?
  • REKLAMA
  • #2 9084454
    bbmotor
    Poziom 14  
    Ocena: 68
    Co do regulacji gaźnika. Sprawdź jaka powinna być średnica gaźnika i pod tym kątem spróbuj coś dobrać. Kiedyś w podobnym przypadku musiałem kombinować z przestawianiem iglicy. Mało tego to konieczna była wymiana dyszy głównej.
    Szukaj w googlach danych nt. średnicy gaźnika i dyszy głównej i taki zestaw szukaj.
  • REKLAMA
  • #3 9086533
    prolicht
    Poziom 10  
    Witam,

Sprawdziłeś połączenie gaźnika z cylindrem?? Jak dostaje nawet najmniejszego fałszywego powietrza to będzie kichał. Posprawdzaj uszczelki.
    Zapłon CDI ze zmiennym punktem zapłonu?? Sprężynki na tym urządzonku mogły paść.
  • REKLAMA
  • #4 9092817
    kqmil011
    Poziom 2  
    Tak jest to Cdi ze zmiennym punktem zapłonu, a więc odpalałem go bez gaznika poprzez dodawanie paliwa przez strzykawke a z tego co wiem wtedy silnik powinien wkręcać się na max obroty bez problemu, ale w tym przypadku on nadal gicha:cry: i już nie wiem co może być, ma ktoś jeszcze jakieś pomysły??
  • REKLAMA
  • #6 9097696
    kqmil011
    Poziom 2  
    mają sens, bo pokazują że to wina modułu a nie gaznika, a tak to do tej pory bym próbował z gaznikiem sie bawić a tak to wiadomo co jest nie tak, teraz wymienię simeringi i sie zobaczy, a jak to nie pomoże to pożegnam się z tym silnikiem i włożę od Yamahy TZR 125 ;)
REKLAMA