Witam.
Kupiłem w/w pojazd fabrycznie wyposażony w webasto Termo top z-c/d.Problem polega na tym,że jakiś ,,fachowiec''coś namieszał w elektryce webasta i klimatronik włącza się z chwilą startu pieca tak jakbym włączył zapłon,czyli wszystko normalnie się wyświetla,ale dmuchawa nie startuje.Wyczytałem na forum,że w niebieskim klimatroniku webasto powinno być podłączone w pin nr 4,sprawdziłem to u siebie,,na krótko''-działa
Wyświetla się symbol auta,napis HE i dmuchawa delikatnie dmucha na szyby.Problem w tym,że nie jestem pewien czy tak może być,że klimatronik będzie startował razem z piecem(gdybym tylko przepiął kabel zasilający z webasta,gdyż w tej chwili mam podłączone na pin nr1)?Z tego co wiem klimatronik powinien włączać się dopiero po chwili,gdy woda się nagrzeje do pewnej temperatury,jeśli tak to gdzie szukać przewodu który daje napięcie po nagrzaniu się cieczy?Czy w piecu jest jakiś czujnik temperatury?Proszę o porady.
Kupiłem w/w pojazd fabrycznie wyposażony w webasto Termo top z-c/d.Problem polega na tym,że jakiś ,,fachowiec''coś namieszał w elektryce webasta i klimatronik włącza się z chwilą startu pieca tak jakbym włączył zapłon,czyli wszystko normalnie się wyświetla,ale dmuchawa nie startuje.Wyczytałem na forum,że w niebieskim klimatroniku webasto powinno być podłączone w pin nr 4,sprawdziłem to u siebie,,na krótko''-działa