logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór kuchenki elektrycznej z piekarnikiem do 2500 zł - indukcja czy ceramika?

pedros75 02 Lut 2011 19:44 1725 4
REKLAMA
  • #1 9093789
    pedros75
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam serdecznie.
    W najbliższym czasie będę kupował kuchenkę do mojej nowej kuchni. Mam kilka pytań do znawców.1. Kuchenka musi być elektryczna, 2. jaka płyta indukcyjna czy ceramiczna - różnice, porady. 3. będzie w zabudowie kuchennej , ale nie jest konieczne wybranie kuchni pod zabudowę- zabudowę dobiorę do kuchni, 4, poszukuję z opcją pieca, 5. oszczędność energii, 6, cena do 2500 złotych - około, Czekam na porady ( modele ) znawców i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9097929
    zwykły człek
    Poziom 20  
    Ocena: 81
    1) Czy masz 3 fazy?
    2) Odp.: indukcyjna - zdecydowanie
    3) Lepiej w zabudowie - taniej wyjdzie
    4) Rozumiem, że chcesz też piekarnik? Jeśli tak, to napisz do czego najczęsciej chcesz go używać i jak często
    5) ok.
    6) za te pieniądze na pewno znajdzisz coś dobrego. Zależy też czy chcesz mieć wypasiona indukcję, czy standard.
  • REKLAMA
  • #3 9102809
    pedros75
    Poziom 13  
    Witam ponownie. Jeśli chodzi o pytania to:
    1. jest prąd 3 fazy
    2. Ok wybieram indukcyjną , ale jaka jest różnica pomiędzy zwykłą indukcją, a "wypasioną"
    3. odpowiedz już mam - dzięki
    4. piekarnik do pieczenia ciasta pizza zapiekanki , średnio 2 razy w tygodniu
    5. rozumiem,że teraz są energooszczędne i jak to wygląda w porównaniu do gazowych, czy warto przerabiać instalację ( w domu jest gaz) i jak wygląda zużycie prądu
    6, przy powyższych ustaleniach i kwocie przeznaczonej może koledzy znajdą i pomogą wybrać model
    Z elementów dodatkowych chciałbym by miała elektroniczne ustawianie temperatury piekarnika oraz programator czasu.
    Zaznaczam ,że jestem laikiem akurat w tym temacie i dlatego takie pytania. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 9102979
    zwykły człek
    Poziom 20  
    Ocena: 81
    No to po kolei (nie będę pisał na punkty, które sa już klepnięte):
    2. wypasiona ma np. sterowanie sliderem, diodowe wyświetlanie poziomu mocy na danym polu, pole typu brytfanna, wyświetlacz LCD z funkcją auto gotowania makaronu, funkcja memo - możesz programować własne ustwienia, które płyta pamięta i odtwarza, itd.
    4. przy takim menu masz duży wybór
    5. jest na stronie głownej oddzielny wątek na ten temat. generalnie nie warto iść w gaz i tyle. po co się cofać.
    6. znajdę ci piekarnik jak wybierzesz płytę.
    Tu masz pokazanych kilka bardziej wypasionych płyt o których pisałem wyżej:
    http://www.ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?c...d=7611759&productId=7611758&productId=7611549
  • #5 9105897
    pedros75
    Poziom 13  
    Mastercook I3DI64 S . Wybrałem z podanego linka ( opierałem się tez na kosztach). czekam na dalsze porady pozdrawiam.
REKLAMA