logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda octavia 1.6 98 r. benz. Wogóle nie można uruchomić si

Endri77 09 Lut 2011 20:12 3140 6
REKLAMA
  • #1 9128050
    Endri77
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.Mam poważny problem orietuje się ktoś w skodzie octavia 1.6 AAE .Bo mam poważny problem z silnikiem nie mogę go uruchomić zimnego czy ciepłego.Wymieniłem przewody wysokiego napięcia,filtr paliwa,palec aparatu zapłonu ale nic nie dało.Sprawdzałem czy jest iskra na świecach i też poraszka.Co może być?Miał ktoś taki przypadek?
  • REKLAMA
  • #2 9128125
    matrixs
    Poziom 25  
    Ocena: 314
    Dobrze zrozumiałem że nie ma iskry i wogóle nie odpala? Skoro wymieniłeś tyle rzeczy nie lepiej było oddać auto do fachowca? Na komputerze są jakieś błędy?
  • REKLAMA
  • #3 9128144
    trans-serwis
    Poziom 39  
    Ocena: 2259
    Do fachowca odda wtedy jak już sam wszystko wymieni, elektroda nie pomoże. Zaprowadzi do warsztatu bo została tylko jakaś pierdólka do wymiany.
  • #4 9128247
    Endri77
    Poziom 10  
    Wiesz może być jakiś szczegół.A najbliżsi mechanicy mają sporo samochodów do napraw.
  • REKLAMA
  • #5 9128282
    matrixs
    Poziom 25  
    Ocena: 314
    To po co wymieniałeś tyle rzeczy? Vag na początek i odczyt błędów.

Wiesz u mnie też jest sporo roboty, ale samochody wszystkie naprawiam.
    Dzień lub dwa i fachowiec naprawi. Oddaj do mechanika to zaoszczędzisz.
  • #6 9128311
    trans-serwis
    Poziom 39  
    Ocena: 2259
    Diabeł tkwi w szczegółach.
  • REKLAMA
  • #7 9128369
    Endri77
    Poziom 10  
    Dzwoniłem do mechaników ale w tym tygodniu nieda rady naprawić.A potrzebuje samochód.Ale jeszcze spróbuje znaleźć kogoś do diagnozy.

Dodano po 1 [minuty]:

Dzwoniłem do mechaników ale w tym tygodniu nieda rady naprawić.A potrzebuje samochód.Ale jeszcze spróbuje znaleźć kogoś do diagnozy.A miałem nadzieję że komuś się coś takiego przytrafiło.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z uruchomieniem silnika w Skodzie Octavii 1.6 AAE, zarówno na zimno, jak i na ciepło. Wymienił przewody wysokiego napięcia, filtr paliwa oraz palec aparatu zapłonowego, ale nie uzyskał iskry na świecach. Użytkownicy sugerują, aby skorzystać z diagnostyki komputerowej (VAG) oraz oddać samochód do mechanika, ponieważ problem może być spowodowany drobnym szczegółem, który jest trudny do zidentyfikowania bez odpowiedniego sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA