logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Octavia l 1,6 1999 benz./gaz 75KM - W ogóle nie pali

Bymarcel 14 Lut 2021 20:01 846 4
REKLAMA
  • #1 19256613
    Bymarcel
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Witam.
    Samochód w ogóle nie pali, kręci ale nie słychać wybuchu który wytwarza się w cylindrach. Wymieniłem kopułkę na nową i po tym nie zapaliła. Przełożyłem z innego samochodu ale to nic nie dało. Ale myślę że to nie przez to. Wymieniłem świecę, kabel zapłonowy od cewki i cewkę zapłonową i dalej nie pali. Sprawdzałem też iskrę, iskra jest, pompka paliwa chodzi, paliwo dochodzi świece są mokre. Wymieniłem również przekaźnik NVF4-2C-Z30a NO:40A/14VDC NC:30A/14VDC DC12V ponieważ był przepalony. Do wtrysków dochodzi napięcie, ale nie czuć żeby pracowały. Kończą mi się pomysły, może ktoś się spotkał z takim przypadkiem i wie co z tym zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 19256627
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19256659
    Bymarcel
    Poziom 4  
    Przewody zostały założone poprawnie bo sam myślałem że źle więc z rodziny mają taką samą skode i sprawdziłem i zrobiłem tak samo i są w kolejność 1 cylinder potem 3,4,2 I została kopulka założona na zamek
  • REKLAMA
  • #4 19256675
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 19256699
    Bymarcel
    Poziom 4  
    Przyjechałem nocą i przełaczyłem na benzynę i znów na gaz i znów na benzynę i na gaz i na benzynę pochodziła chwilę i zgasiłem ją .Byla Jeszcze dziwna sytułacja przy -15 Akumulator mi padł i przelozylem z innego samochodu i dodałem gazu i zaczęła falować na bendzynie od 1800 obr do 2 tys A na gazie równo 3 tys obr i przeczyściłem przepustnice i nic po tygodniu samo ucichło i chodziła normalnie a teraz to
REKLAMA