logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie chodza mi wycieraczki ( przód , tył) Fiat Punto I 95 r.

lolek24 15 Lut 2011 19:15 4016 11
REKLAMA
  • #1 9156339
    lolek24
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich forumowiczów :)
    A więc tak Posiadam Punciaka I z 95 roku i jadąc w deszczu chciałem właczyc wycieraczki a tu lipa. Wentylacja wiała cały czas zimnym powietrzem, po przegladzie samochód nie chciał mi odpalic ale za któryms razem ruszył i wtedy zauwazyłem ze wantylacja wieje ciepłym powietrzem. Wczesniej wymieniłem rezystor od wentylacji zeby działał na 3 biegach.
    Nie wiem co to sie stało! Dodam że auto stało 2 tygodnie bo musiałem wymienic w nim wachacze i amortyzatory.

Pomóżcie bo juz mi ręce opadają na tego Punciaka :(

A i bezpieczniki sa dobre :)
  • REKLAMA
  • #2 9156428
    viper555
    Poziom 39  
    Ocena: 2153
    Bezpiecznik nr 14 ,tylko nie mów że dobry.P
  • #3 9156532
    rico37p
    Poziom 28  
    Ocena: 316
    Od patrzenia zrobił się dobry.
  • REKLAMA
  • #4 9156553
    elek1977
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Tak to jest z tymi puntami... Jak nie urok to s....a mam punto i żałuje ze kupiłem ale nie sprzedam bo za dużo wsadziłem.
  • REKLAMA
  • #5 9159486
    lolek24
    Poziom 10  
    A więc tak sprawdzialem bezpieczniki tym takim srubokretem do sprawdzania napiecia. I niektóre bezpieczniki są dobre bo sie zaswieca ten ,,srubokręt,,. Wiec wymieniałem te bezpieczniki na których sie nie zaswiecało na nowe i dalej to samo. Dodam ze 14 wałsnie nie swieci.
    Jeszcza nie mam swiatła przeciwmgielnego. Może to cała skrzynka popsuta albo co ;/ SAM JUZ NIE WIEM :(
  • #6 9159577
    marecki360
    Poziom 18  
    Ocena: 144
    Tylne światła przeciwmgielne bezpiecznik nr 8 10.0A, bezpiecznik będzie się palił tylko wtedy gdy włączysz wycieraczki lub światła przeciwmgielne poza tym nie działają ci oba czy po 1 stronie ?.
  • #7 9159597
    viper555
    Poziom 39  
    Ocena: 2153
    Jeżeli nie masz napięcia na bezp.14 to sprawdź czy masz napięcie na przewodzie żółto-niebieskim na kostce stacyjki po przekręceniu kluczyka na zapłon ,jeżeli masz to słuchaj czy jak włączasz zapłon cyka przekaźnik w skrzynce bezpieczników a ponadto sprawdź kostkę w przełączniku zmiany świateł od strony kierowcy.P
  • REKLAMA
  • #8 9159631
    lolek24
    Poziom 10  
    Nie swiecą oba, nawet nie zaswiece sie lampka na desce rozdzielczej jak naciskam włacznik ;/
    Jeszcze sprawdzę tę kostke ...
  • #9 9212124
    lolek24
    Poziom 10  
    Witam!!!
    Dość długo mnie nie było ale nie miałem czasu ;/
    Wiec tak....
    Nie mam przewodu niebiesko - zóltego tylko taki zielono - zólty i na nim nie ma napiecia, wiec nie cyka przekaznik. Przekaznik w swatłach działa normalnie. Jeszcze dodam ze w tej całej skrzynce z bezpiecznikami nie które tez nie maja napiecia ;/

I powiedzcie co to moze byc ;/ !!! Naprawie go i sprzedam gruchota bo mnie wku____ !!! :)
    POMOCY!!! :)
  • #10 9212605
    rico37p
    Poziom 28  
    Ocena: 316
    Jeżeli nie masz napięcia na tym przewodzie w kostce stacyjki to nie potarfisz sam wyciągnąć odpowiedniego wniosku co jest uszkodzone?
  • #11 9214060
    lolek24
    Poziom 10  
    rico37p nie pomagasz wiec lepiej, sie nieodzywaj w tym temacie. Dziekuje !!!

Mam nadzieje za moderator tym razem nie usunie mojego postu !!! Kulturalnie napisałem :)
  • #12 9214092
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 529
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - p.8.1, p.15.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wycieraczkami w Fiacie Punto I z 1995 roku, które nie działają zarówno z przodu, jak i z tyłu pojazdu. Po wymianie rezystora wentylacji, użytkownik zauważył, że wentylacja działa tylko na zimnym powietrzu, a po dłuższym postoju samochód miał problemy z uruchomieniem. Użytkownicy forum sugerują sprawdzenie bezpiecznika nr 14, a także napięcia na przewodzie żółto-niebieskim w kostce stacyjki. Użytkownik informuje, że nie ma napięcia na przewodzie zielono-żółtym, co może wskazywać na problem z przekaźnikiem lub skrzynką bezpieczników. W dalszej dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące sprawdzenia kostki w przełączniku świateł oraz ogólnego stanu skrzynki bezpieczników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA