logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór pieca gazowego do domu 360m² z istniejącą instalacją miedzianą i grzejnikami

wibra1 19 Lut 2011 20:22 1029 4
REKLAMA
  • #1 9174818
    wibra1
    Poziom 10  
    Witam wsyzstkich.Panowie na wiosne br.bede wykonywał inst.gazowa.Dom 360m.nieocieplony,inst miedziana ilosc grzejników 21 rózne,wiekszosc stalowych.Ilosc osób 6,3 łazienki.Wykonawca zaproponował mi piec j.w. niekondensacyjny z racji tego że jes tto stara inst.a kondensacyjne raczej sa do nowych domów gdzie sa nowe grzejniki,prawidowo dobrane itd.Co wy na to?Bardzo prosze o pomoc w doborze odpowiedzniego pieca zaznaczam że posiadam 2 piece,weglowy i olejowy Buderusa z zasobnikiem.prosze mi jeszcze powiedziec czy jak mam zasobnik z olejowego to potytrzebne jest kupowanie gazowego z zasobnikiem czy moze byc ten sam.Z gory dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 9176568
    serwisant73
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1260
    Oczywiście że możesz wykorzystać zasobnik , który posiadasz . Co do kotła , to jeśli w okolicy masz serwis tej marki to możesz go instalować . o serwisie wspomniałem nie dlatego , że te kotły się jakoś specjalnie psują . Nie rozumiem teorii , że kondensacyjny nie nada się do starej instalacji . Śmiem twierdzić , że się nada i to doskonale.
  • REKLAMA
  • #3 9177257
    wibra1
    Poziom 10  
    tak mi powiedział człowiek który bedzie mi robił instalacje.On jest zarówno i serwisantem Immergasa.Nie wiem czy własnie on ma racje czy może jakis cel w tym.Co powiecie na temat tego pieca.Czy jest on godnym polecenia czy moze zwrócic uwage na inny model.Dzieki wielkie za pomoc
  • REKLAMA
  • #4 9179847
    mirrzo

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2609
    Kondensacyjny zawsze będzie pracował z lepszą sprawnością. Postaw na to, żeby był kondensacyjny.
    Konto firmowe:
    EURO-DOM
    Krótka, Elbląg, 82-300
  • #5 9180712
    omnixwp
    Poziom 18  
    Ocena: 138
    Każdy serwisant, czy instalator jest przedstawicielem producenta. Oczywiście ma z tego korzyści jak każdy diler. Zwróć uwagę na dostepność i mobilność: serwisu, ceny części zamiennych, długośc i warunki gwarancji.... etc.
REKLAMA