logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lokalizacja pompy paliwa w Chrysler Voyager 2.5 TD 1996 - czy jest w baku?

andco 26 Lut 2011 19:34 3946 4
REKLAMA
  • #1 9208295
    andco
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    Szanowni,

wyświetliłem dzisiaj wiele tematów dotyczących gaśnięcia (lub problemów z uruchmieniem) silnika 2.5 td w modelu 96-00. Chciałem się dowiedzieć gdzie ten pojazd ma pompę paliwa i czy w ogóle ma...
    Na allegro tylko JEDEN z kilkudziesięciu handlujących częściami do tego auta wystawia pompę paliwa. Mówi - i jest tego pewien - że pompa elektryczna jest w baku. Natomiast z rozmów na forach wynika, że to pompa wtryskowa zasysa paliwo poprzez filtr. Niektórzy twierdzą, że w pompie wtryskowej jest zintegrowana pompa paliwowa.
    Więc jak jest z tą pompą paliwa przy silniku VM?

A generalnie to o pompę paliwa pytam dlatego, że w ostatnim mrozie mój voyager rano miał problemy z rozpędzaniem się ("odcinał moc") i któregoś dnia zgasł nagle nagle na ulicy. Kręci ale nie odpala + widzę, że kapie paliwo z pompy wtryskowej na kompresor klimatyzacji poniżej. Tak sobie myślę, czy tu można coś zrobić bez demontażu pompy wtryskowej...
    Pomóżcie radą, proszę.
  • REKLAMA
  • #2 9208746
    macvir
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 262
    nie ma pompy elektrycznej, tam uklad bosch
  • REKLAMA
  • #3 9209010
    andco
    Poziom 13  
    macvir napisał:
    nie ma pompy elektrycznej, tam uklad bosch

dziękuję za odpowiedź. Jednak pojedyncza opinia to trochę mało, by uznać temat za wyczerpany.
    Przydało by się jeszcze kilka komentarzy i zagadka będzie rozwiązana.
  • REKLAMA
  • #5 9387843
    andco
    Poziom 13  
    Wygląda na to, że tu nie ma pompy paliwa. Pompa wtryskowa ssie paliwo z baku poprzez filtr paliwa i tyle...
REKLAMA