Witam
Na początku chciałbym przedstawić wam mój pomysł na konkurs elektron 2011.
Razem z koleżanką wymyśliliśmy że zrobimy mini fabrykę. Uczymy sie w technikum Mechatronicznym ale z elektroniką też mieliśmy styczność.
A wiec tak Fabryka będzie się składać z 2 manipulatorów zaprogramowanych przez
Micro maestro serwo kontroler ( już mam gotowe )
taśmociąg i stanowisko z wiertarką która będzie wierciła oraz pieczątka.
Projekt będzie polegał na tym ze pierwsze ramię będzie podawać drewniany klocek
na taśmociąg i potem trafi pod wiertarkę która nawierci otwór następnie drugie ramię weźmie klocek i włoży pod stanowisko pieczątki a potem na samochód który będzie także zaprogramowany. Całość już prawie mamy skończone lecz myślimy co można jeszcze do tego dodać bo mamy czas na tworzenie.
co można zrobić z drewnianym klockiem żeby to fajnie wyglądało? jakie operacje? jakieś pomysły ktoś by miał? Cała konstrukcja będzie zachęcała aby wybrać właśnie ten kierunek.
z góry dziękujemy
Na początku chciałbym przedstawić wam mój pomysł na konkurs elektron 2011.
Razem z koleżanką wymyśliliśmy że zrobimy mini fabrykę. Uczymy sie w technikum Mechatronicznym ale z elektroniką też mieliśmy styczność.
A wiec tak Fabryka będzie się składać z 2 manipulatorów zaprogramowanych przez
Micro maestro serwo kontroler ( już mam gotowe )
taśmociąg i stanowisko z wiertarką która będzie wierciła oraz pieczątka.
Projekt będzie polegał na tym ze pierwsze ramię będzie podawać drewniany klocek
na taśmociąg i potem trafi pod wiertarkę która nawierci otwór następnie drugie ramię weźmie klocek i włoży pod stanowisko pieczątki a potem na samochód który będzie także zaprogramowany. Całość już prawie mamy skończone lecz myślimy co można jeszcze do tego dodać bo mamy czas na tworzenie.
co można zrobić z drewnianym klockiem żeby to fajnie wyglądało? jakie operacje? jakieś pomysły ktoś by miał? Cała konstrukcja będzie zachęcała aby wybrać właśnie ten kierunek.
z góry dziękujemy