logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pytanie odnośnie "oprogramowania" konsoli Nintendo NES (Pegazus)

ssssss2010 15 Mar 2011 23:04 1307 1
REKLAMA
  • #1 9281977
    ssssss2010
    Poziom 2  
    Na wstępie chciałem zaznaczyć że nie wiem gdzie te temat zamieścić więc zamieściłem go tu.

Mam prośbę, bardzo bym podziękował za jakiekolwiek nakierowanie na ten lub pokrewne tematy.

Jeśli ktoś interesował się tym zagadnieniem chciałbym się dowiedzieć pod jaką nazwą był kardridź z tak zwanym oprogramowaniem dla konsoli NES (Pegazusa) w kształcie klawiatury (np: tej GLS-2004) z tego co pamiętam z dawnych lat były tam na przykład program do nauki języka, jakiś edytor tekstowy, chyba też graficzny no i o ile się nie mylę jakiś pseudo edytor qbasic czy jakoś tak a programy te obsługiwało się z klawiatury pegazusa.

Poszukuję tego od dobrych paru lat ale to jak szukanie mieszkańca nie znając jego adresu zamieszkania :(
  • REKLAMA
  • #2 9283849
    phanick
    Poziom 28  
    Ocena: 2833
    Miałem kiedyś w rękach takiego pegazusa, w kształcie klawiatury, ale po dniu wrócił on z powrotem do sprzedawcy na bazarku z uwagi na fatalną jakość obrazu. Nazwy kardridża nie pamiętam. Nie wiem nawet, czy emulatory NESa są w stanie emulować klawiaturę :)
REKLAMA