logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przenośny wzmacniacz LM386 1W

michal1997 19 Mar 2011 12:05 6773 7
REKLAMA
  • Przez ostatni czas bardzo często chodzimy na nogach ze szkoły, gdy tak idziemy bardzo nam się nudzi.
    Postanowiłem wiec, że zrobię malutki wzmacniacz, który będzie można włożyć do plecaka.
    Szczęśliwym trafem miałem dwie kości LM386 więc od razu wziąłem się do roboty.
    Po około 3godzinach roboty powstał wzmacniacz.
    Po kilku godzinnych poszukiwaniach obudowy znalazłem stary niedziałający dzwonek do drzwi.
    Wyjąłem wszystko ze środka i wsadziłem mój wzmacniacz.
    Wzmacniacz jest zasilany baterią 9v.
    Wzmacniacz zrobiłem całkowicie za darmo. Wszystko miałem w domu.
    Kilka fotek z budowy:
    Przenośny wzmacniacz LM386 1W Przenośny wzmacniacz LM386 1W Przenośny wzmacniacz LM386 1W Przenośny wzmacniacz LM386 1W Przenośny wzmacniacz LM386 1W

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    michal1997
    Poziom 17  
    Specjalizuje się w: młody deejay :] audio i nagłośnienie
    michal1997 napisał 292 postów, pomógł 1 razy. Mieszka w mieście Tarnawa. Jest z nami od 2009 roku.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9295535
    michal1997
    Poziom 17  
    Głośnika tam nie ma Należy go podpiać osobno.Mam zamiar wmontować tam głośnik tylko jak na razie nie mam tak odpowiednio małego
  • #4 9295582
    pirotechnik1212
    Poziom 15  
    Ocena: 44
    Taki wzmacniacz do plecaka to bardzo dobry pomysł, sam kiedyś zrobiłem podobny lecz na TDA7056 ale miałem problemy z znalezieniem odpowiedniego źródła zasilania. A Tobie jak wytrzymuje ta bateria?
  • #5 9296035
    kris16
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Użyj 9v akumulatorka sam używam taki do wzmacniacza słuchawkowego działa 24 h non stop
  • REKLAMA
  • #6 9296263
    michal1997
    Poziom 17  
    Jak narazie nie testowałem go na dłuższy czas.Ostatnio chodził 1h na full mocy i bateria trzyma do teraz
  • #7 9392151
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 11567817
    arek99210
    Poziom 1  
    Podałbyś może schemat do tego?

3.1.19. Zabronione jest publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych.
    3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
    3.1.16. Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
    (dj-MatyAS)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik stworzył przenośny wzmacniacz audio na bazie układu LM386, zasilany baterią 9V, umieszczony w obudowie starego dzwonka do drzwi. Wzmacniacz nie ma wbudowanego głośnika, co planuje zmienić w przyszłości. Inni uczestnicy dyskusji sugerują użycie akumulatora 9V dla dłuższej pracy oraz dzielą się doświadczeniami z podobnymi projektami, w tym z użyciem układu TDA7056. Pojawiły się również pytania o schemat budowy wzmacniacza.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA