logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Faac 414 i centralka 452 MPS - brak kondensatorów a uszkodzenie centralki?

kobi666 04 Kwi 2011 01:23 4941 6
REKLAMA
  • #1 9357835
    kobi666
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    ...Witam mam pytanko dotyczace dwoch kondensatorów ktore powinny byc wpiete na silniki! Jeżeli tego nie zrobilem tzn. wpiecia tych kondensatorow przed pierwsza proba uruchomienia bramy dwuskrzydlowej co nie dało rezultatu bo brama sie nie poruszyla ani w jedna ani w druga strone to z tego powodu 9braku kondensatorow) mogła spalic sie centralka lub cos innego? silniki byly cieple ale sie nie poruszaly? A jeżeli teraz wepne te kondensatory tak jak powinno byc to czy silowniki rusza?
  • REKLAMA
  • #2 9357880
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5157
    Centralce nic się nie stało, silniki bez kondensatorów nie bedą sie obracać, a w ogóle to popraw ten post, bo niewiele wiadomo o co chodzi.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 9370241
    kobi666
    Poziom 2  
    ...tak zrobilem... wprowadzilem logike i dziabie...dzieki
  • REKLAMA
  • #5 19720029
    KrzysiekOPEL
    Poziom 8  
    Podłączam się pod ten temat bo również mam problem z programowaniem i potrzebuję pomocy.

Po podłączeniu zasilania, napędów i ustawieniu przekaźników nie mogę zaprogramować centralki za pomocą przycisku F. Po naciśnięciu włącza się lampa DL10 ale nie mruga i brama się nie otwiera.... Przy dłuższym przytrzymaniu przycisku również nie wchodzi w tryb programowania zaawansowanego. Faac 414 i centralka 452 MPS - brak kondensatorów a uszkodzenie centralki?
    Dodam że podłączenie bez czujek. W związku z powyższym zworka tylko na pkt 12 i 13 oraz 19. Pilot udało się zaprogramować.
    Gdzie popełniam błąd? [url=https://obrazki.elektroda.pl/9961454900_1637432553.jpg][img]
  • #7 19728613
    KrzysiekOPEL
    Poziom 8  
    Dziękuję Tobie za pomoc.

Ale mam teraz dalej problem. Wchodzi mi w tryb programowania. wciskam przycisk F.
    Brama zaczyna się prawidłowo otwierać. Moc otwierania jest OK ale nie moge podac sygnału OPEN A i zatrzymać otwierania.
    Pilot sie prawidłowo zaprogramował.
    Co może być przyczyną, coś źle podłączyłem?
    W załączeniu zdjęcie podłączenia,
    Faac 414 i centralka 452 MPS - brak kondensatorów a uszkodzenie centralki?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem związany z brakiem kondensatorów w silnikach bramy dwuskrzydłowej Faac 414 i centralce 452 MPS. Użytkownik zapytał, czy brak kondensatorów mógł spalić centralę, gdyż silniki były ciepłe, ale nie działały. Odpowiedzi wskazują, że centralka nie uległa uszkodzeniu, a silniki nie będą działać bez kondensatorów. Użytkownik został zachęcony do podłączenia kondensatorów, co powinno rozwiązać problem. W dalszej części dyskusji inny użytkownik zgłosił problemy z programowaniem centralki, co również zostało omówione, wskazując na możliwe błędy w podłączeniu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA