logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Omron NT631C i CS1G - brak połączenia, System initializing na panelu

pcichomski 07 Kwi 2011 11:06 1356 1
  • #1 9370735
    pcichomski
    Poziom 16  
    Ocena: 95
    Witam,
    Mam z "demobilu" sterownik CS1G oraz panel NT631C. Problem polega na tym że nie mogę doprowadzić do połączenia PANEL<>PLC.

Stary program z panelu udało mi się ściągnąć (soft NT-Series SupportTool), kabel połączeniowy jest OK.

Po włączeniu panela pojawia się napis "System initializing", dioda RUN na panelu się nie pali. Projekt stary w panelu jest bo go ściągnąłem. Nie wiem jak spowodować żeby pojawił się 1 ekran na panelu.
    Program w PLC jest "zerowy" tzn tylko END, ale PLC jest poprawnie skonfigurowany w stanie RUN bez faultów.

Komunikacja w PLC na PORT ustawiona jest identycznie jak w panelu, zresztą dioda LED w PLC od komunikacji pomiguje.
    Co robię źle. Dodam że na razie chcę doprowadzić do zadziałania komunikacji, potem zacznę robić nowy projekt w PLC i OP.

Pozdrawiam
  • #2 9370862
    mawi2
    Poziom 27  
    Ocena: 218
    Witam, podeślij mi ściągnięty projekt z NT. Sprawdzę co jest nie tak w ustawieniach. Dioda RUN powinna świecić. Sprawdź jak masz ustawiony DIP na PLC. (pod klapką obok baterii).Chyba DIP "5" -( pod klapką jest opis) zmienia ustawienia komunikacji portu na domyślne lub ustawione z programu. Jeśli masz domyślne to wpisanie w PLC innych parametrów nie powoduje ich zmiany. O ile pamiętam to dla NT należy ustawić na "user setting".W razie problemów jak widać mieszkasz dość blisko mnie. Pozdrawiam.
REKLAMA