logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CENTRALNY ZAMEK SEAT IBIZA 2004R. 3 DRZWIOWA MODEL 6L

DejayPablo 22 Kwi 2011 14:22 2409 7
REKLAMA
  • #1 9428233
    DejayPablo
    Poziom 15  
    Ocena: 82
    Witam mam problem z centralnym zamkiem oraz fabrycznym alarmem w Seacie Ibiza 2004. Sprawa wygląda tak, że podczas jazdy oraz czasem na postoju sama zapala mi się lampka oświetlenia wewnątrz samochodu a drzwi są przecież zamknięte. Dzisiejszej nocy załączył mi się alarm w aucie i zapaliła się znów ta lampka oświetlenia wewnętrznego w samochodzie.
    Podejrzewam czujnik otwarcia drzwi kierowcy albo pasażera ew. czujnik otwarcia klapy bagażnika, na pewno to jest przyczyną.

Powiedzcie mi gdzie te czujniki sie znajdują w drzwiach? czy muszę rozbierać boczki drzwi? które przewody odpowiadają za te czujniki otwarcia drzwi?
    Jak się do nich dostać? Coś tam musi nie łączyć, może ktoś już miał taki problem?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9428246
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3271
    Sprawdź krańcówkę klapy silnika lub bagażnika.
    Często instalator alarmu łączy je równolegle z krańcówkami drzwi.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 9428258
    DejayPablo
    Poziom 15  
    CameR napisał:
    Sprawdź czujnik otwarcia klapy silnika lub bagażnika.

Dziś sprawdzę dzięki, a powiedz mi czy gdyby był uszkodzony czujnik otwarcia pokrywy silnika bądź klapy bagażnika to lampka w środku też będzie się zapalała?? Tj. czy w momencie otworzenia klapy bagażnika ma się zapalić lampka w środku?
  • #4 9428277
    CameR

Przy profesjonalnie zrobionej instalacji - po otwarciu pokrywy silnika nie powinna się świecić lampka oświetlenia wnętrza.
    Często jednak instalator alarmu łączy je równolegle z krańcówkami drzwi.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 9428282
    DejayPablo
    Poziom 15  
    CameR napisał:
    Przy profesjonalnie zrobionej instalacji - po otwarciu pokrywy silnika nie powinna się świecić lampka oświetlenia wnętrza.
    Często jednak instalator alarmu łączy je równolegle z krańcówkami drzwi.

Tylko że w tej ibizie jest fabryczny alarm i centralny zamek, nie było tam nic dokładane ani zmieniane. Sprawdzę te czujniki o których mówiłeś, lecz jeszcze mnie zastanawia gdzie w niej znajdują się te krańcówki drzwi (czujniki otwarcia, bo instalacja myśli że drzwi są otwarte zapala się lampka i nie można ich zamknąć z pilota.
  • REKLAMA
  • #6 9428325
    CameR

Krańcówka drzwi znajduje się w zamku.

Na 100% jesteś pewien, że alarm jest fabryczny, czy montowany w salonie fabrycznym przed zakupem nowego samochodu?
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 9428368
    DejayPablo
    Poziom 15  
    CameR napisał:
    Krańcówka drzwi znajduje się w zamku.

Na 100% jesteś pewien, że alarm jest fabryczny, czy montowany w salonie fabrycznym przed zakupem nowego samochodu?

Nie tak na 100% to nie jestem pewien, ponieważ jest to auto sprowadzone z Belgii.

Dodano po 2 [godziny] 13 [minuty]:

A ktoś może podpowie gdzie znajduje się czujnik krańcowy w klapie bagażnika i pokrywie silnika?
  • REKLAMA
  • #8 9429561
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6170
    Post był raportowany.

Na forum obowiązuje REGULAMIN i "przyklejone" do niego pytania wraz komentarzami.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->
    pkt 3.1.13. (10.9) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z centralnym zamkiem i alarmem w Seacie Ibiza z 2004 roku. W trakcie jazdy oraz na postoju zapala się lampka oświetlenia wewnętrznego, mimo że drzwi są zamknięte. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie czujników otwarcia drzwi lub klapy bagażnika. Odpowiedzi sugerują sprawdzenie krańcówki klapy silnika oraz bagażnika, ponieważ mogą być one połączone z krańcówkami drzwi. Użytkownik pyta o lokalizację czujników krańcowych w drzwiach oraz klapie bagażnika, a także o to, czy uszkodzenie czujnika klapy bagażnika może powodować zapalanie się lampki wewnętrznej. Wskazano, że krańcówki drzwi znajdują się w zamku, a użytkownik nie jest pewien, czy alarm jest fabryczny, ponieważ auto zostało sprowadzone z Belgii.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA