logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyregulować światła w Fiacie CC 700 z bąbelkami w rurkach?

szymeek 06 Lis 2004 12:55 2730 2
  • #1 964487
    szymeek
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam.
    mam problem z regulacja swiatel w Cienquecento 700.
    Sa tam jakies w rurki wypelnione ciecza, teraz sa tez w nich bombelki powietrza.
    Przestalo to dzialac calkowicie, krece pokretlem i nie chca sie przesowac swiatla.
    Nie ma zadnej regulacji tego malego solowniczka przy reflektorze.
    Nie mam pojecia jak to wyregulowac, czy dolewa sie tam jakis plyn.(jesli tak to jaki i w jaki sposob go uzupelnic).
    W ksiazce serwisowej nie ma o tym ani slowa.

Pozdrawiam i prosze o pomoc

szymeek
  • #2 965276
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 418
    Jak masz w tych rurkach bobmelki powietrza to najprawdopodobniej rozszczelnil Ci sie uklad. I powiem ze to problem bo kuzyn tak mial i nie mogli se z tym poradzic nawet w servisie (pewnie jakis cienki ten servis)... Wiec przerobil to tak ze tylko mozna recznie regulowac spod maski... Pozdrawiam :)
  • #3 994944
    gmail
    Poziom 16  
    Ocena: 37
    Prawdopodobnie miałeś możliwość regulacji wysokości świecenia świateł z kabiny pod kierownicą. Piszę miałeś bo teraz już na pewno nie działa. Wymiana tego układu to koszt ok.200 zł (dobrze nie pamiętam). Jest to hydrauliczny układ regulacji i powinien być szczelny. Bąbelki świadczą, że jest już po wszystkim, nie pamiętam dobrze kiedyś to miałem u siebie ale chyba nie działała mi tylko jedna lampa. Ustawiłem pokrętło w kabinie na dolnej pozycji "0" i ustawiłem światła ręcznie śrubokrętem. Z tego co pamiętam przy lampie są dwie śruby jedną reguluje się pochylenie lampy w pionie drugą w poziomie. W stacjach diagnostycznych regulują nieraz lampy bezpłatnie. Nie jest to zbyt skomplikowane i samemu można sobie z tym poradzić.
REKLAMA