Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes Vario 614 gasnie podczas jazdy

michubrz 23 Apr 2011 09:33 3690 5
Automation24
    michubrz
    Level 1  
    Witam
    Mercedes Vario 614d WDB6683531N081977 mam nastepujący problem przytarła sie pompa paliwa zasilajaca została wymieniona na nowa i został wyplukany układ paliwowy od pompy do pompowtrysków, po odpowietrzeniu uklady odpalił bez problemu po przejechaniu ok 100km silnik przestal pracowac na jednym cylindrze, po odczekaniu ok pol godziny auto odpaliło na zaciąg i po ujechaniu kolenych 20 km było znowu to samo po poluzowniu przewodow na pierwszym cyleindrze niema roznicy w pracy silnika i leci caly czas paliwo z powietrzem, zamienił miejscami pompowtryski i dalej jest to samo jak jest zimny wszytsko jest ok problemy pojawiaj sie na rozgrzanym silniku, po podlczeniu testera diagnostycznego firmy magnetti marelli niema zadnych błedów.
    pozdrawiam
    Proszę o pilną pomoc z góry dziękuje
  • Automation24
    Anonymous
    Anonymous  
  • Automation24
    labi 1
    Level 12  
    rozumiem że jest to silnik OM 944,po sprawdzeniu ukł. paliwowego sprawdz rurki dolotowe w głowicy,lubia popękać zweżki.nie dokręcaj ich mocno 40Nm.
    Sprawdz jeszcze króćce przy podstawie filtra paliwa,wykręć i sprawdz grzybki
    palec216
    Level 10  
    Witam podepnę sie pod temat może ktoś miał takie problemy z vario 614 2004r 4,2td a otóż samochód nie chciał odpalić z rozruchu, kręcił ale nie chciał zaskoczyć(z samostartu lub z zaciągu po jednym obrocie koła odrazu odpalał), wymieniłem zaworki zwrotne przy filtrze paliwa bo myślałem , że paliwo się cofa, nie pomogło, wymienił pompę paliwową na nową nie pomogło, mało tego silnik po odpaleniu na "krótko" stracił wolne obroty i teraz jak odpali to trzeba trzymać gaz inaczej gaśnie. Komputer pokazywał czujnik położenia wału, wymienił na nowy kasowanie błędów i dalej to samo?. Pomocy ludzie bo chyba pb95 i będzie na czym usmażyć kiełbasę :cry:
    palec216
    Level 10  
    Witam uszkodzone były wszystkie pompy pld a przy okazji wymieniłem jeszcze końcówki wtrysków.
    palec216
    Level 10  
    Witam otóż dalej jest problem z tym autem. Wsadziłem nowe pompy, wtryski wymienione końcówki i co dalej nie odpala. Na SD pokazuje błąd immobilizera ale teraz jest moje pytanie co ma szczytować immo skoro koło stacyjki nie ma pętli. Do tej pory nie było żadnego problemu z tym autem. Już skończyły mi się pomysły