Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

nieprawidłowe działanie modulatora sygnałów HORN ELEKTRONIK

24 Kwi 2011 13:56 1548 4
  • Poziom 13  
    Jeżeli jest w złym dziale, bardzo proszę o przeniesienie we właściwy.

    Witam. Od pewnego czasu posiadam modulator sygnałów Horn Elektronik a wygląda on tak:
    nieprawidłowe działanie modulatora sygnałów HORN ELEKTRONIK
    i mam następujący problem, gdy był jeszcze zamontowany w samochodzie na 12 V zapaliła się instalacja od tamtej pory modulator działa ciszej (dużo ciszej) a gdy chce coś powiedzieć przez megafon to trzeszczy i strzela w głośnikach. Wina modulatora czy głośników? Może pomożecie mi to naprawić?
  • Specjalista - urządzenia lampowe
    czipi26 napisał:
    mam następujący problem, gdy był jeszcze zamontowany w samochodzie na 12 V zapaliła się instalacja od tamtej pory modulator działa ciszej (dużo ciszej) a gdy chce coś powiedzieć przez megafon to trzeszczy i strzela w głośnikach. Wina modulatora czy głośników? Może pomożecie mi to naprawić?


    Radzę sprawdzić stopień końcowy modulatora, co do trzeszczenia i strzelanie jeśli występuje przy poruszaniu przewodem to może być po prostu przełamany.
  • Poziom 13  
    Cytat:
    Radzę sprawdzić stopień końcowy modulatora, co do trzeszczenia i strzelanie jeśli występuje przy poruszaniu przewodem to może być po prostu przełamany.

    Jak mam to sprawdzić? Trzeszczenie występuję po wciśnięciu przycisku od nadawania na gruszce, wymieniałem gruszki i to samo
  • Specjalista - urządzenia lampowe
    czipi26 napisał:
    Jak mam to sprawdzić?


    Po pierwsze prawidłowość napięć w stopniu końcowym.

    czipi26 napisał:
    Trzeszczenie występuję po wciśnięciu przycisku od nadawania na gruszce, wymieniałem gruszki i to samo


    "Gruszki" jak rozumiem wymieniałeś z przewodem?
    Jeśli tak to problem najprawdopodobniej masz w modulatorze.
  • Poziom 13  
    jdubowski napisał:


    Po pierwsze prawidłowość napięć w stopniu końcowym.

    "Gruszki" jak rozumiem wymieniałeś z przewodem?
    Jeśli tak to problem najprawdopodobniej masz w modulatorze.

    Tak gruszkę wymieniałem razem z przewodem. spróbuje trochę pokombinować ;)