logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt London RDM 42 - wywalający kondensator i brak stacji radiowych

altman 09 Lis 2004 19:10 1343 3
REKLAMA
  • #1 973250
    altman
    Poziom 11  
    Witam wszytkich!! Posiadam radyjko Blaupunkt London RDM 42 z RDS-em. Nie bardzo wiem od czego zaczac, ogolnie rzecz biorac mam z nim niemaly problem:
    1. Ciagle mi wywala kondensator c2002 (220mikro na 25v), najpierw sie grzeje a potem juz go nie ma, koncowka jest ok;/
    2. nie znajduje stacji przy czym glowice sprawdzalem i jest ok, nie ma zimnych lutow i wszytko na miejscu.. Podobno te radia tak maja i jest to spowodowane rds-em ale jak to naprawic lub jak pozbyc sie rds-u, prawde mowiac w cale go nie potrzebuje w moim 20letnim aucie:) AA dodam jeszcze, ze nic nie slychac w glosnikach i przy automatycznym przeszukiwaniu stacji mrugaja na wyswietlaczu poziome linie (wyswietlacz sprawny i bez skanowania swieci super). Na CD jest ok!
    Dzieki za kazdo wskazowke!! Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 973288
    Rocky24
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    Witam serdecznie czy mógłbyś napisać, jaka tam końcówka (układ scalony) isnieje? Czy była już wymieniana i czy masz może schemat?...
    Cos na pewno poradzimy.
    Jeśli nie posiadasz schematu owego radia to najczęściej można taki schemat końca mocy znaleźć w nocie układu scalonego (końcówki?. Jeśli to nie koniec mocy to będzie krucho :(
  • REKLAMA
  • #3 973301
    altman
    Poziom 11  
    Witam:) Owy london jest na TDA7350x2, koncowke juz sprawdzalem, i co wiecej, radio gra jakis czas a dopiero pozniej wywala ten kondesator... gdzies cos musialo pojsc ale nie sadze zeby to byla koncowka...
  • #4 973836
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    Tuner - hybryda do naprawy, paskudna robota ale da się naprawić.
REKLAMA