logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt London 43 RDM - cichy dźwięk na FM, brak automatycznego wyszukiwania

Leon444 26 Sty 2006 19:08 1094 3
REKLAMA
  • #1 2222578
    Leon444
    Poziom 26  
    Ocena: 354
    Wiatm
    Posiadam radio Blaupunkt London 43 RDM.
    W radiu działa normalnie CD i fale średnie i długie, natomiast z falami FM jest problem.
    Nie wyszukuje automatycznie ani jednej stacji recznie można ustawić ale nie poprzez skanowanie, nie może złapać stereo ale najgorsze jest to że bardzo cicho słychać stacjie radiowe w głośnikach. Na CD i długich jest normalnie a na FM bardzo cicho.
    Sprawdzałem filtr jest oksygnał z głowicy jest ok, nie wiem co dalej począć z tym radiem.
    A i jeszcze jedno RDS łapie odrazu jak tylko się ustawi stacjie czyli jest ok.
    Prosił bym o podpowiedz może ktoś spodkał się już z takim problemem.

Rady:
    - dbaj o styl swojej wypowiedzi
    - nie popełniaj błędów
    - nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
    Dziękujemy! [h]
  • REKLAMA
  • #2 2222619
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Pewien na 100% nie jestem ale chyba tam siedzi standardowa głowica BP a wiec i standardowa usterka masy :D
  • REKLAMA
  • #3 2223169
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    Śmierdzielki są problemem czyli kondensatory SMD. W mojej kolekcji mam też odłożony egzemplarz London RDM42 co w nim FM zaczął się zachowywać podobnie. Jak zwalczyłem hybrydę RDS to chociaż RDS i wyszukiwanie jest jak trzeba. W sumie naprawa teraz już nie jest droga tyle, że trochę upierdliwa i śmierdząca (podgrzanie wylanego kondensatora - bez maski nie podchodź).
  • #4 2256927
    Leon444
    Poziom 26  
    Ocena: 354
    Wymieniłęm te kondenstaorki SMD i nic nadal to samo ciche fm??
    Co z tym zrobić??
REKLAMA