logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cyfrowy Polsat – odbiera tylko TVN i TVN7, brak sygnału z anteny od grudnia

krisza31 23 Maj 2011 21:17 36608 6
REKLAMA
  • #1 9537347
    krisza31
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    w grudniu miałam zakladany cyfrowy polsat przez kolesia z cyfrowego polsatu wiec raczej zrobil wszystko okey. Ostatnio przestaly mi dzialac kanaly :( Odbiera mi tylko tvn i tvn siedem. Dzwonilam do cyfrowego polsatu a oni mi powiedzieli ze to wina anteny:(( Nie mam wogole sygnalu z anteny i nie wiem dlaczego:(( Pomocy
  • REKLAMA
  • #2 9537355
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2901
    krisza31 napisał:
    w grudniu miałam zakladany cyfrowy polsat przez kolesia z cyfrowego polsatu wiec raczej zrobil wszystko okey. Ostatnio przestaly mi dzialac kanaly :( Odbiera mi tylko tvn i tvn siedem. Dzwonilam do cyfrowego polsatu a oni mi powiedzieli ze to wina anteny:(( Nie mam wogole sygnalu z anteny i nie wiem dlaczego:(( Pomocy
    Trzeba wezwać kogoś co się zna. Sprawdzi, jak trzeba ustawi itd.
  • REKLAMA
  • #3 9537443
    krisza31
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Dziekuje bardzo za porade jak i za bardzo ciekawy tekst malym druczkiem. To ze jestem naturalna blondynka to nie znaczy ze jestem ...;P Zalezalo mi na czasie a nie na tym czy we wlasciwym miejscu zaloze watek. Nie jestem dzieckiem internetu jak widac tu niektorzy:PP

Regulamin p. 3.1.13. Proszę poprawić. [TS]
  • REKLAMA
  • #4 9538477
    matzg
    Poziom 35  
    Ocena: 358
    Witam, uszkodzeniu mógł ulec konwerter bądź dekoder.
    Podłącz dekoder pod inną instalację antenową ustawiona pod HB (np. u sąsiada) i sprawdź czy działają kanały jeżeli tak to wymiń konwerter.
  • REKLAMA
  • #5 9547401
    acton777
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Jeśli montaż był w grudniu, to nie minął jeszcze rok. Dzwoń do instalatora, który to montował niech przyjedzie na usunięcie gwarancyjne/reklamacyjne. Jeśli to konwerter, a kupiłeś nową antenę od Polszmatu, powinieneś dostać nowy za darmo (24 miesiące gw. na antenę).
  • #6 9547850
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2901
    acton777 napisał:
    Jeśli montaż był w grudniu, to nie minął jeszcze rok. Dzwoń do instalatora, który to montował niech przyjedzie na usunięcie gwarancyjne/reklamacyjne.
    A gdzieś ty to usłyszał ,że montaż ma rok gwarancji?
    Cytat:
    Nie jestem dzieckiem internetu
    To ciekawe co tu robisz? " Niedzieci internetu" wzywają fachowca a nie piszą na Elektriodzie.
    I tak już 3 dni bez odbioru i pewno skończy się FACHOWCEM
  • #7 9547994
    ajanek9
    Poziom 29  
    Ocena: 53
    Cytat:
    Trzeba wezwać kogoś co się zna. Sprawdzi, jak trzeba ustawi itd.

LeDy dobrze podpowiada, przyczyną może być lekko przestawiona antena i bez miernika to można zrobić tylko gorzej, zwłaszcza przy małej czaszy typu 60, jest mało prawdopodobne że dasz radę ustawić wg. paska poziomu sygnału.
    Ze swojej strony możesz jedynie sprawdzić dekoder podłączając np. u sąsiada co podpowiada matzg.
    Jednak z wymianą konwertera nie ma co się śpieszyć nie sprawdzając wcześniej ustawienia anteny, chyba, że masz możliwość pożyczyć konwerter do sprawdzenia i ewentualnie oddać gdy okaże się, że konwerter jest jednak dobry.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem sygnału z anteny Cyfrowego Polsatu, gdzie odbiera jedynie kanały TVN i TVN7. Po kontakcie z obsługą klienta, zasugerowano, że przyczyną może być uszkodzenie anteny. Użytkownicy radzą, aby wezwać specjalistę do sprawdzenia ustawienia anteny, ponieważ może być lekko przestawiona. Inna sugestia to przetestowanie dekodera na innej instalacji antenowej, aby wykluczyć uszkodzenie konwertera lub dekodera. W przypadku, gdy montaż był niedawno wykonany, zaleca się skontaktowanie się z instalatorem w celu skorzystania z gwarancji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA