logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Traktorek Verts Loisirs model VLG T20 H122A - paski, przygotowanie do sezonu

goorgio 28 Maj 2011 23:49 9214 5
REKLAMA
  • #1 9554826
    goorgio
    Poziom 2  
    Witam

Niedawno nabyłem traktorek francuskiej produkcji Verts Loisirs model VLG T20 H122A z silnikiem Kawasaki FC 540V - BS07. Jak dla użytkownika, który miał pierwszy raz styczność z takim cudem wszystko działało i wyglądało oki. Dodam ze kosiarka ma 3 noże i jak na silnik jednocylindrowy radził sobie świetnie w kazdych warunkach, do czasu gdy nie rozleciało się sprzęgło elektromagnetyczne. I przy probie naprawy okazało się ze traktorek jest po sporych modyfikacjach w rejonie "podwozia" a mianowicie: sprzęgło elektromagnetyczne nie oryginalne, dorobione 3 szpilki trzymające. Pasek jezdny nie oryginalny i poprowadzony w sposób na pewno nie narzucony przez producenta.
    Moje pytanie czy stok posiada zdjęcia od spodu takiego traktorka???Koniecznie muszę wymienić pasek jezdny i poprawnie go zamocować bo od niedawna zaczął strasznie ślizgać (niewłaściwy przekrój paska na skutek niepoprawnego zamocowania).
    Szukam także korka spustowego oleju z silnika, a także symbolu oleju jaki się tam zalewa. Mam tez pytanie czy w przekładni hydro występuje jakiś filtr oleju, wymienia się ten olej?? A może się go uzupełnia?? I jeszcze jedno czy mógłby mi ktoś polecić dobry sklep wysyłkowy, który pomoże mi po numerze katalogowym dobrać części wymieniane przed sezonem (tj: filtry, oleje, świece itd)
    Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Grzegorz
    Traktorek Verts Loisirs model VLG T20 H122A - paski, przygotowanie do sezonu
  • REKLAMA
  • #2 9580457
    goorgio
    Poziom 2  
    Witam

Znalazłem w necie ze ten traktorek jest blizniaczy z Husqvarna GTH 2548. Moze ktos ma taka??
  • REKLAMA
  • #3 9580569
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 9583528
    goorgio
    Poziom 2  
    Dzieki Rycho znalazłem ta instrukcje i jest ona zbiezna z tym co w załaczniku. Instrukcje zidentyfikowałem po numerze seryjnym traktorka. Na pierwszy rzut roznia sie silnikami, ale zaden nie jest taki jak moj. Wiec nie wiem czy istniały jakies wersje przejsciowe z silnikiem Kawasaki FC 540V?? Wydaje mi sie ze japonski silnik jest solidniejszy, ale nie o tym, skupie sie na pasku jezdnym. Do silnika powroce kiedy indziej.
    Obie ilnstrukcje sugeruja to samo ulozenie (montaz) paska ale u mnie brakuje jednego kola napinajacego i adaptera do ktorego to kolo jest mocowane. (Umiesciłbym zdjecia ale nie wiem jak).
    Załączniki:
    • Rasentraktor%20Verts%20Loisirs,%20VLGT20H122A,%20964796900,%202003-06,%20Tractor.pdf (923.6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 9689251
    goorgio
    Poziom 2  
    Prosze o pomoc jak umieszczac zdjecia - probowałem juz kilka razy - trace tylko punkty.
  • Pomocny post
    #6 9689666
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA