Ok, zacznijmy od początku. Ja jestem kompletnym laikiem w dziedzinie akustyki więc zwracam się z prośbą do fachowców o opinię. Mam 4 satelity JBL 8 ohmowe oraz szukam takiego rozwiazania aby podpiąć jeszcze pod niego dodatkowo dwa subwoofery pasywne. Do tej pory teoretycznie sobie radzę jak widać. Nie chcę kupować osobnego wzmacniacza na doły ponieważ producent tego wzmacniacza powiedział mi że spokojnie da sobie radę z 6 kolumnami 8 ohmowymi. Pytanie czy uzyskam po pierwsze dobrą jakość basu i satelit jeżeli będą one napędzane jednym wzmacniaczem. Oraz, czy ta końcówka to wytrzyma a producent, jeszcze raz wspomnę, nie zgłosił żadnych zastrzeżeń. Co do powyższego postu dziękuję za radę z podłączeniem jednego kanału do basu a drugiego do satelit ale gdyby mógł Kolega wyjaśnić po kolei jak to zrobić byłoby miło. Jeżeli ktoś ma inną opinię na ten temat a powtarzam, Jolly Roger jest 2,7 ohmowy, to proszę bardzo bo nie chciałbym tego cuda poniekąd uszkodzić bo gra naprawdę rewelacyjnie. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.