logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Transmisja TV Ostankino z PKIN: historia, technika, brak danych w UKE 1993

ADEK1000 08 Cze 2011 14:23 1827 8
REKLAMA
  • #1 9589543
    ADEK1000
    Poziom 24  
    Ocena: 33
    Sprawa TV Rosyjskiej transmitowanej niegdyś m.in. z PKIN w Warszawie. Jako, że wśród nas są jeszcze ludzie, którzy jeszcze pamiętają to dobrze, że to miało miejsce, Proszę więc o wszelkie informacje o w/w transmisji TV OSTANKINO w Polsce m.in. z warszawskiego PKIN.

Interesują mnie w szczególności takie kwestie jak:

1. Od kiedy do kiedy była prowadzona transmisja ORT1 OSTANKINO Z PKIN ?

2. Jak wyglądał dosył TV OSTANKINO do PKIN, w jaki sposób był on robiony ?

3. Z jaką mocą i w jakiej polaryzacji pracowały nadajniki TV Ostankino z PKIN wpierw na k.51 a później po uruchomieniu WOTu na k.41 ?

4. Dlaczego w wykazie, który uzyskałem w UKE który wykonała TPSA nie ma żadnej informacji o TV Ostankino z PKIN na k.51 / wykaz z 1993 r. /

5. Proszę o wszelkie inne informacje o TV Ostankino - jej transmisji w Polsce między innymi z PKIN - ciężko cośkolwiek na temat transmisji TV Ostankino do Polski znaleźć, nawet w Internecie, UKE itp., ludzie jakoś dziwnie nie chcą tego tematu poruszać, ba niektórzy nawet twierdzą, że "znawiam" i nigdy transmisji TV z ZSRR ani też z ROSJI do Polski nie było, a sam wychowałem się oglądając tę TV więc wiem, że nie mam zjaw i transmisja była prowadzona.

6. Proszę też o Odp. czemu - z jakich przyczyn zaczęto m.in. z PKIN transmitować TV OSTANKINO - do kogo były to skierowane, i czemu bez żadnej zapowiedzi pewnego dnia chyba w 1997 lub 1998 r TV OSTANKINO jak by nigdy nic została wyłączona (jej przekaz do Polski).

7. Czy przekaz był prowadzony Oficjalnie i Legalnie czy "po cichu", i może dlatego brak go w Wykazie Stacji TV z 1993r.?

8. Kto płacił za transmisję TV OSTANKINO - wg RadioPolska.pl od 1985(6) roku do 1997(8) r. ?

9. Kto zlecił przekaz TV OSTANKINO do Polski ?

Proszę o Odp. na te pytania oraz o wszelkie informacje na temat transmisji
    TV OSTANKINO w Polsce

Pozdrawiam,

-Adam-
  • REKLAMA
  • #2 9591775
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2502
    Znowu Ty? Wiesz że Ciebie nie da się zapomnieć?

Widzę skrupulatnie zbierasz materiały do pozwu:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=9201269&highlight=#9201269

https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=9587426&highlight=#9587426

Ja zapytam trzeci raz już, może tym razem odpowiesz mi na pytania:

Jakie są te uszczerbki na zdrowiu? Masz zeza? Nerwicę? Zaburzenia osobowości? Moczenia nocne?

Dlaczego ja mam za to płacić? Żądasz pieniędzy od Państwa Polskiego - czyli moich pieniędzy.
  • REKLAMA
  • #4 9592443
    ADEK1000
    Poziom 24  
    Ocena: 33
    Przemo9826 napisał:
    Znowu Ty? Wiesz że Ciebie nie da się zapomnieć?

Widzę skrupulatnie zbierasz materiały do pozwu:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=9201269&highlight=#9201269

https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=9587426&highlight=#9587426

Ja zapytam trzeci raz już, może tym razem odpowiesz mi na pytania:

Jakie są te uszczerbki na zdrowiu? Masz zeza? Nerwicę? Zaburzenia osobowości? Moczenia nocne?

Dlaczego ja mam za to płacić? Żądasz pieniędzy od Państwa Polskiego - czyli moich pieniędzy.

Witam,

Ja tylko pytam ....

Odpowiem odpowiem, uszczerbki są znaczne, żądam informacji na ten temat i odszkodowania w kwocie wystarczającej na zmianę obywatelstwa i godne życie w Rosji lub natychmiastowego włączenia z powrotem naziemnego przekazu ORT1. W razie gdy pójdę z tym do Sądu, to tegoż będę żądał. Jeśli Pan nie chce płacić osobiście / z Budżetu Państwa / za tą sprawę i sprawy tego typu to Prosze zmienić obywatelstwo.

Pozdrawiam,

Czekam na Dalsze Państwa Odpowiedzi.

-Adam-
  • #5 9594376
    Przemo9826
    Ocena: 2502
    Że co:?: To ja mam zmieniać obywatelstwo:?: Bo Ciebie olśniło jak tu kasę zdobyć? Może do pracy trzeba się wsiąść?

Na pytanie dlaczego ja mam za to płacić, nadal nie odpowiedziałeś.

Pytam, na jakie choroby cierpisz spowodowane brakiem emisji tego kanału?

To Twoje olśnienie kupy się nie trzyma, nie żyjemy w stanach gdzie wydają wyroki w idiotycznych sprawach, tutaj sąd się pewnie nawet tego nie podejmie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 9595020
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 9595046
    robokop
    Ocena: 6373
    ADEK1000 napisał:

Odpowiem odpowiem, uszczerbki są znaczne, żądam informacji na ten temat
    Konstytucja RP nie gwarantuje swobodnego dostępu do zagranicznych mediów, tak samo żaden inny przepis niższej rangi, więc o informację może kolega co najwyżej poprosić.
    Cytat:
    i odszkodowania w kwocie wystarczającej na zmianę obywatelstwa
    Zmiana obywatelstwa jest bezpłatna, w dodatku możliwa tylko jeśli zachodzą ku temu podstawy.
    Cytat:
    i godne życie w Rosji
    O i jeszcze czego? Niby z jakiej okazji państwo polskie ma utrzymywać darmozjada poza jego granicami?
    Cytat:

lub natychmiastowego włączenia z powrotem naziemnego przekazu ORT1.

Z jakiej to niby okazji? Jaki przepis/umowa międzynarodowa obliguje nasze państwo do retransmisji obcego programu?
    Cytat:
    W razie gdy pójdę z tym do Sądu, to tegoż będę żądał.

To proszę zażądać jeszcze eksterytorialnej autostrady na Antarktydę, żeby - parafrazując red. Reszczyńskiego z Teleekspresu- wygodnie dojechać i zobaczyć gdzie się zgina dziób pingwina.
  • #9 9601742
    Kpc21
    Poziom 23  
    Ocena: 103
    Proponuję wykupić pakiet w jakiejś rosyjskiej platformie cyfrowej, tam ten kanał powinien być, a i na obszarze Polski powinno dać się odebrać.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy transmisji telewizyjnej kanału ORT1 Ostankino z PKIN w Warszawie, która miała miejsce w przeszłości. Użytkownicy poruszają kwestie dotyczące okresu nadawania, techniki dosyłania sygnału, mocy i polaryzacji nadajników, a także braku informacji w dokumentach UKE z 1993 roku. Pojawiają się również kontrowersje dotyczące żądań odszkodowań oraz zmiany obywatelstwa w kontekście braku dostępu do tego kanału. W odpowiedziach pojawiają się sugestie dotyczące wykupu pakietów w rosyjskich platformach cyfrowych jako alternatywy dla retransmisji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA